Dimecres, 25 de gener de 2012 | 14:42
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El cineasta grec Theo Angelopoulos mor després de ser atropellat

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rodava una pel·lícula sobre la severa crisi del deute que sofreix el seu país
El cineasta grec Theo Angelopoulos mor després de ser atropellat
25/01/2012 11:07
Theo Angelopoulos
EP.- El reconegut director de cinema grec Theo Angelopoulos va morir aquest dimarts als 77 anys en un hospital d'Atenes, hores després que una moto l'atropellés. Angelopoulos va ser atropellat mentre rodava una pel·lícula sobre la severa crisi del deute que sofreix el seu país.
Guanyador de premis tan prestigiosos com la Palma d'Or de Cannes en 1998 per l'eternitat i un dia i del Gran Premi del Jurat del mateix festival en 1995 per la mirada d'Ulisses, Angelopoulos havia començat a rodar la seva nova pel·lícula L'altre mar a principis d'aquest mes, una cinta que relata l'impacte de la crisi en la vida quotidiana a Grècia i que deixarà sense acabar.

Angelopoulos estava creuant un carrer durant el rodatge de la pel·lícula quan va ser atropellat per la motocicleta. Immediatament va ser traslladat a l'hospital.

"Estava enmig d'un rodatge quan la motocicleta el va copejar. Va sofrir múltiples lesions cerebrals i hemorràgies internes", va dir un policia que no va voler ser identificat. La moto pertanyia a un policia que estava fora de servei.

Una carrera plena de reconeixements

En la seva multigalardonada filmografia destaquen títols com La reconstrucció (1970), Dies del 36 (1972), premi FIPRESCI en la Berlinale; El viatge dels comediants (1975), Premi FIPRESCI en el Festival de Cannes; o Els caçadors, Premi Hugo d'Or a la millor pel·lícula en el Festival de Cinema de Chicago.

També és autor d'Alejandro Magne (1980), León d'Or i Premi FIPRESCI en el Festival de Venècia; Viatge a Cytera (1984), Premi al Millor Guió i Premi FIPRESCI en el Festival de Cannes; Paisatge en la Boira (1988), León de Plata al Millor Director en el Festival de Venècia; La mirada d'Ulisses (1994), premis del Jurado i de la Crítica a Cannes; o L'eternitat i un dia (1998), Palma d'Or a Cannes.

Els seus últims treballs van ser Eleni (2004) i La pols del temps (2008), les dos primers lliuraments de la seva trilogia sobre la història de Grècia que anava a completar amb L'altre mar.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1