Dimecres, 25 de gener de 2012 | 14:26
Vostè es troba a: Inici > Política >

Gómez veu "gravíssim" que Santamaría "ocultés" el canvi en el CGPJ

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"El tremend" arribarà després de les andaluses
Gómez veu "gravíssim" que Santamaría "ocultés" el canvi en el CGPJ
25/01/2012 09:58
preses-gomezz
EP.- El secretari general del Partit Socialista de Madrid (PSM), Tomás Gómez, considera "gravíssim" que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, "ocultés" al Congrés dels Diputats i, "per tant, als espanyols", la seva intenció de modificar el procés d'elecció dels membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).
En una entrevista en Telecinco recollida per Europa Press, Gómez ha opinat que aquest és un exemple de la "falta de procediments democràtics" que s'ha imposat des de l'arribada del PP a l'Executiu central, encara que ha matisat que és cert que fa falta "fer un sistema més independent" encara que "també més democràtic".

"El succeït al Congrés dels Diputats és gravíssim: que la vicepresidenta oculti a la Càmera i als espanyols, i digui en l'últim minut que van a fer una reforma en un òrgan tan important com el CGPJ, la justícia. La reforma judicial és un dels grans temes pendents a Espanya", ha criticat el socialista.

Així, ha assenyalat que, al costat d'aquesta reforma, també és urgent abordar la reforma en "els mitjans de comunicació públics" que, sota el seu punt de vista, "han d'estar no al servei del Govern de torn sinó al servei dels ciutadans" una cosa que no passa "pel camí de la privatització, perquè això significa posar-los en mans dels poders econòmics".

La tercera pota d'aquest procés de reformes necessàries seria la del sistema fiscal, "importantíssima" en un país on, segons Gómez, "no paga més impostos el que més té".

Hi haurà més reformes

A més, Gómez ha augurat que l'Executiu 'popular' continuarà amb els ajustos ja iniciats "després de les eleccions andaluses" i ha pronosticat que seran "molt més i molt durs". "Estan esperant a veure si aconsegueixen arrabassar el Govern al PSOE i després (vindrà) el tremend: acabar amb l'Estat del Benestar", ha augurat.

Així, ha retret al PP que no tingui intenció de "fer una fiscalitat més justa" sinó de mantenir un sistema en el qual "suporta més el que menys té", i ha assegurat que s'introduiran altres mesures com "el copagament sanitari" encara que sigui "disfressat".

"Diran: 'Que pagui les medicines el que més té'. Jo no vull que (Emilio) Botín es pagui les seves medicines quan les compri en la farmàcia; jo vull que Botín pagui més impostos perquè pagui amb això les seves medicines i les de moltes persones en aquest país. És via fiscalitat que cal ajustar l'Estat de Benestar, i (el PP) va a retallar en l'essencial, ja ho està fent, i anem a veure retallades dramàtiques després de les eleccions andaluses", ha insistit Gómez.

"Recordo quan Rajoy deia que pujar impostos era donar la punta als ciutadans. Doncs el primer que ha fet ha estat pujar els impostos, però no al que més té. Clar que estic d'acord que pagui més el que més té, però no, estan pagant més impostos les capes mitjanes i els treballadors", ha considerat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1