Dimecres, 25 de gener de 2012 | 14:26
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'Eurocambra retreu a Brussel·les el control de les pròtesis PIP

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Demanen unanimitat en els aclariments
L'Eurocambra retreu a Brussel·les el control de les pròtesis PIP
24/01/2012 12:27
Implants mamaris PIP
Eurodiputats han retret aquest dimarts a la Comissió Europea les llacunes i les fallades que al seu judici existeixen en les normes europees sobre control i traçabilitat dels productes mèdics i han reclamat modificacions per evitar que es repeteixi la crisi dels implants mamaris Poly Implant Prothèse (PIP).
També han subratllat l'alarma creada per aquest cas i han exigit a Brussel·les que aclareixi la situació de les milers de dones a les quals s'ha implantat aquest tipus de pròtesi, perquè la resposta de cada Estat membre està sent diferent i les pacients senten "por" i no tenen clar si han de retirar-se les pròtesis o no.

L'eurodiputat espanyol Andrés Perelló (PSOE) ha apuntat la "desigualtat de tracte" i l'"angoixa" que viuen les pacients i ha demanat a l'Executiu comunitari que ofereixi unes "recomanacions generals als Estats membres" per evitar aquesta situació.

A més, ha denunciat "esquerdes" en un sistema de control europeu en el qual els certificats són "burocràtics" i en el qual ha "fallat" la traçabilitat . "És evident que no s'ha controlat i cal demanar responsabilitats aquí on s'ha fallat", ha insistit el socialista.

En un debat celebrat aquest dimarts en la comissió de Salut Pública del Parlament Europeu, els eurodiputats han criticat que les inspeccions que es realitzen en l'actualitat siguin "amb avís previ" al fabricador i han apostat per que aquests controls siguin de caràcter "sorpresa".

El fabricant de les polèmiques pròtesis PIP va poder "ocultar l'ús de silicona industrial", ha advertit l'eurodiputada britànica Bufona McAvan, qui ha reclamat "registres obligatoris" perquè les autoritats "sàpiguen què s'ha implantat a qui", a diferència del que ocorre ara.

En aquest sentit, els eurodiputats veuen necessari revisar la directiva sobre productes mèdics per millorar la base de dades a escala europea i per obligar als fabricants d'aquest tipus de productes a registrar-los, però també per millorar la vigilància en tota la cadena de comercialització.

L'eurodiputat 'popular' alemany Peter Liese ha insistit que "cal vigilar tot el procés" perquè hi ha risc de "falsificació" en tota la cadena de subministrament, des del fabricant fins que l'implant arriba al pacient.

A més, els eurodiputats han posat en dubte la qualitat dels sistemes de certificació que han permès la comercialització de les pròtesis PIP amb el segell europeu 'CE', malgrat que altres països, com Estats Units, van vetar aquest producte fa anys.

Una altra llacuna assenyalada pels eurodiputats és la falta d'"harmonització" entre les autoritats nacionals dins dels vint-i-set i han recordat que el fabricant PIP va recórrer al permís de les autoritats alemanyes per comercialitzar els seus implants, perquè van considerar que seria més senzill que en altres Estats membres com França o Bèlgica.

No és la primera vegada que els eurodiputats s'ocupen de la seguretat de les pròtesis mamàries i ja en 2003 l'Eurocambra va adoptar un informe en el qual sol·licitava controls més estrictes sobre els materials utilitzats en els implants.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1