Dijous, 26 de gener de 2012 | 15:56
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

EL FI D'UNA VIDA I L’INICI D'UNA TRAGÈDIA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Emi Amigó opinió
EL FI D'UNA VIDA I L’INICI D'UNA TRAGÈDIA
Emi Amigó
22/01/2012 19:26
L’última víctima de la violència de gènere ha estat aquest cap de setmana i, de nou, una altra dona. Macabre rècord a Catalunya des que començà l’any o el que és igual, en els 23 dies que portem d’any. De nou, en séc des de la més profunda arrel, una nova vida tallada a mans de la violència amb rostre d’home. A poques hores del desafortunat succés, el marit i executor és llençava emmanillat al buit d’unes escales...

Per damunt de xifres i estadístiques, seria quantificable o fins i tot imaginable el nivell de patiment existent fins arribar a tant injust i immerescut final? Impossible, per molts testimonis que arribessin a donar-ne fe, mai aconseguiríem estadístiques ni valoracions en aquest sentit, perquè el patiment, a l’igual que els sentiments, resulten inquantificables.

Certament, el final d’una altra vida però no pas el d’“una tragèdia”. L’endemà, amb el començament del dol continuarà la tragèdia. Trist i silenciós calvari el que a partir de les hores envairà a tantes persones. Les víctimes indirectes, familiars, amics, entorn... no només de la víctima agredida, sinó també del seu agressor, és veuran obligats a conviure de per vida amb la impotència, la resignació, el dolor, el buit, la venjança i la ràbia contingudes. Difícil, aprenentatge envoltat de records i ple d'interrogants respecte si haver sabut o pogut fer-ne tot a l’abast per evitar la tragèdia.

Des del rebuig absolut i la demanda d’exigència i fermesa cap els governs i la Llei. A familiars d’aquesta Dona, número 5, i totes les anteriors. Als que per circumstàncies cruels i indesitjables pateixen o han patit l’absència forçada d’algun ésser estimat. I, per suposat,  als de la també víctima executor de la desgràcia. A tots, els hi dedico aquestes línies avui, a l’hora que el meu sentit i sincer record.
Paco
23/01/2012
Perquè aquest estrany pudor, a no donar el nom i cognoms de l'assasí, i també la seva nacionalitat?
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1