Dijous, 26 de gener de 2012 | 15:46
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Els hackers ataquen El Mundo, Expansión i Marca

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les webs d'Unidad Editorial han estat bloquejades durant tres hores
Els hackers ataquen El Mundo, Expansión i Marca
25/01/2012 13:05
9pedro-jota-ramirez
EP.- Les pàgines web d'Unidad Editorial, entre les quals s'inclouen El Mundo, Expansión i Marca, han sofert un ciberatac a partir de les 05:00 hores que ha provocat un bloqueig momentani en aquests portals, segons han assenyalat a Europa Press fonts de la companyia. Al voltant dels 08:15 hores, les web tornaven a estar operatives.
El ciberatac es va iniciar a partir de les 05:00 hores, quan les web d'Unidad Editorial han estat "sorpreses" amb fins a 2 milions de peticions d'accés per minut, la qual cosa ha col·lapsat els servidors en els quals es troben allotjades les web d'El Mundo, Expansión i El Marca.

En aquest sentit, les mateixes fonts han explicat que Unidad Editorial té capacitat suficient com per fer front a una demanda 20 vegades superior a l'habitual, per evitar que les pàgines dels diaris puguin caure a causa de la publicació d'una informació que generi molt interès entre els seus lectors.

No obstant això, el ciberatac ha provocat una demanda "centenars de vegades més elevada de la normal", a una hora "anòmala", per "la qual cosa tot sembla indicar" que es tracta "d'una acció coordinada des de l'exterior" contra les pàgines web d'Unidad Editorial, segons han assenyalat fonts de la companyia. El propi director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, confirmava aquesta hipòtesi en el seu compte de Twitter a mig matí.

"Els tècnics em confirmen que les nostres webs han estat víctimes d'un atac molt sofisticat mitjançant l'anomenat IP Spoofing", ha assenyalat. Fonts d'Unidad Editorial han assenyalat que els tècnics estan investigant el ciberatac, encara que han reconegut que és "molt complicat" descobrir la seva procedència, ja que les peticions han arribat de molts llocs diferents.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1