Dijous, 26 de gener de 2012 | 15:53
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Un primer apropament constructiu

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
Un primer apropament constructiu
Marta Llorens
25/01/2012 09:10
Malgrat que malauradament és una obvietat, la situació econòmica que vivim és d’una gravetat excepcional. Celebrem que el PSC comparteixi aquesta diagnosi i que reconegui que és una problemàtica estructural i no merament conjuntural. Per això és positiu per a Catalunya que s’hagi establert una dinàmica de treball per explorar les possibilitats d’acord entre la federació nacionalista de CiU i els socialistes.

La reunió d’ahir era fruit del compromís sorgit de la trobada que van mantenir el president de la Generalitat, Artur Mas, i el nou primer secretari del PSC, Pere Navarro, amb la voluntat d’establir una dinàmica de treball per damunt de les diferències. En aquest sentit, el reconeixement de les dues formacions que la crisi va més enllà d’una situació puntual i que afecta la pròpia estructura econòmica de Catalunya ens permet avançar i explorar possibilitats d’acord i d’entesa.

No podem fer-ho tot al mateix temps i cal prioritzar les línees de treball. Per això, aprofundirem les negociacions en quatre àmbits: el pacte fiscal, el pacte social, el paquet legislatiu i els ens locals. El president Mas ja va plantejar a Pere Navarro la proposta de pacte fiscal amb la voluntat que el seu partit s’incorpori a aquesta reivindicació, que és un plantejament legítim, necessari i imprescindible per ajudar a sortir el país del pou al qual l’actual sistema de finançament ens ha condemnat. No serà fàcil aconseguir punts d’entesa que deixin del tot satisfetes a ambdues formacions polítiques. Cal ser realistes i ara per ara les distàncies que ens separen són considerables en molts aspectes.

Volem donar-nos un cert temps, un termini raonable, per aconseguir acords. El que no canvia és el compromís de Convergència i Unió d’avançar en l’idea de sumar esforços i sensibilitats perquè estem convençuts que, en aquests moments de dificultat, Catalunya necessita de tothom. Són un exemple els pressupostos del 2012, que cal reconèixer que segueixen endavant no només gràcies a la responsabilitat del PP, sinó a un esforç negociador que va més enllà i que ens ha de servir -si arriba a bon port- per donar més estabilitat, seguretat, confiança i credibilitat al conjunt del país. Aquest és el camí.

Marta Llorens
Vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya
Àlatac
25/01/2012
¿Vosté llegeix el que escriu? Sobretot el paràgraf final. Vostés no han fet mai l´esforç de sumar forces per tirar endevant. Catalunya sempre ha necessitat a tothom, no només quan vostés están en el govern. Si us plau, no ens prengui per tontos.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1