Divendres, 27 de gener de 2012 | 15:01
Vostè es troba a: Inici > Entrevistes >

"De petit deia que volia ser Martes y Trece"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
TONI MOOG. HUMORISTA
"De petit deia que volia ser Martes y Trece"
20/01/2012 14:22
9Toni Moog
Toni Moog és un humorista que des de ben petit sabia a que volia dedicar-se, diu que volia ser "Martes y Trece" quan li preguntaven. Va començar amb els monòlegs per una mena d’aposta i ha aprofitat la seva imatge per crear un personatge macarra, que ara presenta 'Blanca Navidad' al Club Capitol de Barcelona.
--En el teu currículum diu que ja des de preescolar vas estar considerat el pallaso de la classe. Explica’ns alguna gamberrada que recordis.
--Sí. Feia de tot. Imitava els professors i també als alumnes. Feia conyes i catxondeo... I, a vegades, fins i tot em feien fora de classe. Jo me’n recordo que me n’anava fora de classe content perquè havien rigut.

--Ja des de petit, doncs, volies ser humorista.
--Sí. A mi quan m’ho preguntaven, deia que volia ser “Martes y Trece”. Eren els meus ídols. No hi ha, però, una escola d’humoristes o de còmics. Jo no volia estudiar interpretació perquè era una mica elitista. Jo volia ser humorista. Com que no hi havia escola, vaig anar fent. Vaig estudiar publicitat, fins que em va arribar l’oportunitat.

--Vas començar en aquest món una mica per casualitat.
--Estava en una sala de jazz i allà programaven còmics cada dimarts. Entre aquests còmics hi havia Joaquín Reyes, Ángel Martín, Dani Mateo, Iñaki Urrutia... Jo vaig començar en aquell moment. Va ser una mena d’aposta. Tothom em deia que ho fes. El monòleg era encara molt nou, eren els inicis. Ho vaig provar i allà va començar la meva carrera.

--El que més has fet són monòlegs, t’hi sents més còmode?

--Jo em sento còmode amb diferents formats. He fet televisió, ficció, paròdies, col•laboracions, imitació... Potser amb el monòleg tinc un toc especial. A part, jo tinc una pinta, vaig amb tatuatges, i si em presenten a algú, poden pensar que sóc un traficant i no pas un humorista. Això podria ser un handicap, però, en canvi, m’ha ajudat perquè la gent hi veu el personatge. És un personatge macarra, però al mateix temps bona persona i fa riure.

--Si et fessin triar, televisió o teatre?
--A mi m’agrada molt fer teatre. Ara porto uns anys que no paro. Sortir a l’escenari és una sensació increïble i el minut abans de sortir que no saps si hi haurà força gent. Però, la tele és molt divertida. És cansada, però molt divertida. A mi m’encanta fer tele. A més, pots fer coses que en teatre no pots fer. El teatre té la màgia, el directe i el contacte amb el públic. A mi m’agradaria fer les dues coses.
--Tu fas riure a la gent, però què fa riure a Toni Moog?
--A mi em fa riure (silenci)... De tot, una mica. No sóc d’aquells que critica i busca el mínim detall. Sóc de ment oberta. Tant em pot fer riure una chorrada de la que ningú riu i jo sóc l’únic, com ric del que fa riure a tothom.

Tal com raja:
Lloc i data de naixement: Barcelona, 11 d’abril de 1971, sóc Àries
Un grup de música: The Beatles
Una pel•lícula: Los 300
Un llibre: El médico
Plat que cuines millor: Molts, però la meva truita de patates és espectacular
Una mania: Masses (riu)
Una qualitat: Sóc bona persona. A vegades em prenen el pèl, però prefereixo ser bona persona que no un cabró
Un somni: Poder seguir complint somnis. N’he complert alguns i vull continuar complint-ne. Quan en compleixes algun, t’adones que lluitant es pot aconseguir


Acaba la frase:

El millor d’aquesta vida és... viure
No aguanto la gent que... es queixa de tot
Li diria quatre coses ben dites a... masses persones (riu)... Polítics, toreros i gent que fa teleescombraria
No m’agradaria morir sense... haver realitzat tots els meus somnis
L’acudit perfecte és aquell que... et fa riure encara que l’hagis sentit vint vegades


Textos: Mònica Puntí Brun
Fotos: Cedides Toni Moog
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1