Dilluns, 30 de gener de 2012 | 14:51
Vostè es troba a: Inici > Societat >

¿Prioritari?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern estudia pagar la traducció del català en plets de Madrid
¿Prioritari?
29/01/2012 20:26
9pilar-fernandez-bozal
Enmig del debat dels nous pressuposats del Govern, que amplien la retallada en els serveis públics, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha avançat que la Generalitat estudia pagar la traducció del català dels plets que es facin a Madrid, inversió qüestionable en els temps que corren.
En una entrevista a Catalunya Informació recollida per Europa Press, ha recordat que el Govern té "la responsabilitat de garantir als seus ciutadans el dret d'opció quan han d'accedir als tribunals", encara que no sigui a Catalunya. La Consellera no ha donat xifres del cost que podria tenir aquesta mesura.

A més, ha anunciat la intenció de mantenir les taxes que vol aplicar als usuaris de determinats serveis de la justícia, independentment de les quals implanti el Govern central.

"Les nostres taxes són autonòmiques perquè són pel suport que la Generalitat dóna a la justícia en matèria de mitjans personals i materials, és a dir, que en aquest àmbit el ministeri no pot posar taxes", ha matisat.

Bozal ha aclarit que les taxes catalanes se centraran en els plets contenciosos, administratius i civils, i no en els assumptes de jurisdiccional penal i social.
Martín
30/01/2012
És que ja no es pot dir res d'aquets que segurament tenen algún problema greu, sense ànim d'ofendre a ningú malalt, es un problema psicológic. O és que en la seva conselleria no hi ha RETALLADES. o és que els ciutadans de parla catalana, quan anem a Madrid hem de portar-nos un traductor, si us plau si els hi sobren els calers, que els pasin a d'altres conselleries que el necessiten més per a coses més urgents. A més la justicia va com va, Millet i cia, bé per que dir més. Que s'ocupin de arreglar les coses realment important que aquestes són "chorrades" en aquest moments, o és que hi ha algu "amiguet por supuesto" sense feina i que es pot dedicar a fer traduccións i així pagar-li uns bons calerons. Recordem al germanet d'aquell viceprecident que va obtenir por la gracia de... un lloc de "quasi embaixador"... en fin
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1