Dilluns, 30 de gener de 2012 | 14:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

Chacón i Rubalcaba apuren les seves opcions

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Recta final d'un Congrés socialista que es preveu igualat
Chacón i Rubalcaba apuren les seves opcions
29/01/2012 21:35
Carme Chacón i Alfredo Pérez Rubalcaba dialoguen
Els dos aspirants a la Secretaria General del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón apuren els últims dies per reunir-se amb els delegats al 38 Congrés, però també els seus respectius equips i col·laboradors estan mantenint contactes en totes les províncies i amb totes les llistes de delegats.
Així ho han assegurat a Europa Press col·laboradors d'ambdues candidatures que estan participant en aquestes reunions, principalment cadascun en la seva comunitat autònoma però també desplaçant-se per tota Espanya i explicant el projecte dels seus respectius candidats, de vegades en reunions àmplies en les quals participen també militants i unes altres en trobades reduïdes.

En aquestes trobades, una de les preguntes que plantegen els delegats és gairebé d'índole personal, per què han de votar per un candidat i no per l'altre, tenint en compte a més que les seves propostes polítiques són molt similars. Segons relata un col·laborador de Rubalcaba, aquest és potser el moment més delicat del debat perquè no volen, en cap cas, entrar en l'àmbit de l'enfrontament personal.

Els 956 delegats amb dret a vot en el 38 Congrés ja estan triats, i fonts d'ambdues candidatures asseguren comptar amb cert avantatge en els seus suports --per més de 120 delegats en tots dos casos-- i que el seu càlcul és fruit de contactes personals amb els delegats. No obstant això, a Ferraz xifren en un 15 per cent els potencials delegats 'rebels', els que probablement no votin al candidat pel qual opti el seu secretari provincial o regional.

Així les coses, la carrera es preveu igualada, però en el si del PSOE hi ha qui veu avantatges un resultat ajustat: Quanta menys distància, més integració haurà d'haver-hi entre les dues candidatures, resumeix un dels consultats.

En tot cas, en la majoria de les províncies les candidatures difereixen a l'hora d'interpretar quants delegats recolzarien a cadascun. És el cas de Madrid, on els partidaris de Rubalcaba estan convençuts que recaptaran suports entre els integrants de la llista 'oficial' que encapçala el secretari general, Tomás Gómez, que va obtenir 44 delegats enfront dels 35 de la candidatura expressament pro Rubalcaba. Els afins a Gómez, en canvi, rebutgen de plànol aquesta tesi.

Per la seva banda, fonts de la candidatura de Chacón asseguren que tenen molt clars els seus suports en tota Espanya des de l'elecció dels delegats, no han facilitat nous càlculs i han assenyalat que en la setmana que resta l'aspirant seguirà explicant el seu projecte. Madrid, Cantàbria i Sevilla són dos dels llocs que trepitjarà l'exministra.

A més de Madrid i Barcelona --on tots dos van estar aquest dissabte--, des que va acabar l'elecció de delegats fa una setmana, Chacón ha passat per León, Jerez (Cadis), Badajoz, Jaén, Còrdova i Toledo. Rubalcaba ha estat a Saragossa, Jaén, Granada, Mallorca, Albacete i Alacant.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1