Dilluns, 30 de gener de 2012 | 14:48
Vostè es troba a: Inici > Política >

Esquerra i Solidaritat s'uneixen contra l'enemic comú

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Protesta independentista davant la Delegació del Govern a Catalunya
Esquerra i Solidaritat s'uneixen contra l'enemic comú
30/01/2012 13:14
Diputats d'ERC i parlamentaris de SI
Diputats d'ERC i SI s'han concentrat aquest dilluns davant la Delegació del Govern a Catalunya per protestar perquè les forces i cossos de seguretat de l'Estat vulneren, segons han dit, els drets lingüístics dels catalans. Els polítics d'ambdues formacions han mostrat una bona sintonia.
Malgrat lluitar pel mateix espai independentista i després de fracassar nombrosos intents de concórrer junts a les últimes municipals i espanyoles, els diputats d'ERC i de SI -en les files de la qual hi ha exmembres d'ERC com Uriel Bertran- han demostrat una bona sintonia, encara que fos només per alguns minuts.

En aquest sentit, malgrat que en tot moment han estat ovacionats per la vintena de manifestants, alguns els ha donat temps també per retreure'ls la fractura que existeix entre els partits independentistes: "Més sovint hauríeu d'anar plegats", els ha etzibat una de les manifestants.

Tots dos partits han anunciat un "ofensiva parlamentària" tant al Congrés com en la Cambra catalana per defensar els drets lingüístics i censurar la presumpta agressió.

Empipament perquè Llanos de Luna no els rep

Després d'uns minuts concentrats davant les portes al costat d'una vintena de manifestants, han tractat d'entrar a l'edifici per reunir-se amb la nova delegada, Llanos de Luna, però dues persones apostades en la porta -un funcionari i un Guàrdia Civil, segons ha relatat Joan Tardà- els han negat l'entrada.

"Ens tanquen les portes i ens neguen l'entrada. És un fet molt lamentable. Avui sis diputats catalans han estat humiliats", ha clamat visiblement indignat Tardà, que ha cridat a la ciutadania a rebel·lar-se enfront de l'actitud del Govern amb Catalunya.

Han estat presents en la concentració els diputats d'ERC al Congrés Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà i els diputats en el Parlament Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell (SI) i Pere Bosch (ERC).

Després de ser rebutjada la seva entrada, els diputats independentistes s'han dirigit al registre de la delegació, on han presentat una queixa per una presumpta vexació per part de la Guàrdia Civil a un ciutadà per parlar en català.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1