Dilluns, 30 de gener de 2012 | 14:43
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Twitter accepta la censura

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Restringirà comentaris dels usuaris en alguns països
Twitter accepta la censura
27/01/2012 10:10
9logo-twitter
La xarxa de microblog Twitter ha anunciat aquest dijous que començarà a restringir els continguts als països que tenen un concepte "diferent" de la llibertat d'expressió, la qual cosa en alguns casos podria portar al seu tancament definitiu. Es tracta de les primeas mesures de censura que adopta la popular xarxa social.
"A partir d'avui, tindrem la capacitat de no publicar els comentaris dels usuaris en alguns països, encara que sí els publicarem a la resta", ha anunciat l'empresa nord-americana en un dels seus blog.

Pel que sembla, el motiu és que, "a mesura que creix internacionalment", Twitter opera en "països amb idees diferents de la llibertat d'expressió", la qual cosa obliga a l'empresa a adaptar-se a la seva legislació.

Com a exemple dels comentaris que restringirà, Twitter ha esmentat la possibilitat de no publicar els de contingut nazi a Alemanya i França, països en els quals està prohibida l'apologia d'aquesta ideologia.

No obstant això, la xarxa social ha reconegut que aquesta necessitat d'adaptar-se a les normes nacionals podria portar al seu tancament en alguns països. "Alguns difereixen tant de les nostres idees que no podrem existir allí", ha apuntat.

Aquesta decisió suposa un punt d'inflexió en la política que l'empresa va adoptar l'any passat davant el començament de la Primavera Àrab. Llavors, el paper de les xarxes socials va ser determinant per a l'èxit de les protestes populars.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1