Salvador Cot | Actualitzat el 25/01/2012 a les 23:59h

Camps Capone

El 1931 Al Capone va ser condemnat i empresonat per una simple evasió d'impostos. Des d'aquella data, les opinions públiques del món occidental van assimilar la convicció que una democràcia ha de trobar la manera que sigui per treure de la circulació un delinqüent -quan es té la convicció moral i general què ho és- encara que se'l castigui per un error tangencial i no pas pel gruix de la seva activitat.

I és això el que esperava la societat valenciana -i més enllà- en relació al judici pels vestits de Francisco Camps. En cas de condemna, l'anterior president de la Generalitat de baix hauria pagat per un afer menor la seva responsabilitat en tot un sistema global de favors, martingales, maletins i copets a l'esquena que ha deixat esquilmada i arruïnada tota una administració.

Però no. Al final un jurat popular ha destruït, per la via d'uns vestits, totes les possibilitats de fer justícia immediata per tanta arbitrarietat i tant negoci fàcil. Perquè potser sí que Francisco Camps era Al Capone, però resulta que, en paral·lel, també formava part dels Intocables.

COMENTARIS

+4
-3
justíciacorrupta
justíciacorrupta, 26/01/2012 a les 20:45
Per ser declarat culpable, calia que 7 dels 9 membres del tribunal POPULAR el condemnaren. I com volem que sigui condemnat, si 5 dels 9 membres del jutjat eren votants/simpatitzants del PP? Evidentment, l´han deixat en llibertat. Espero que en el proper judici popular contra un independentista català (per cremar banderes espanyoles, etc.), la majoria de membres del jurat siguin votants/simpatitzants d´ERC, en Vila d´Abadal o de les CUP.
+2
-3
epaña pa lo epañoles
Anònim, 26/01/2012 a les 20:34
Aquests comentaris en la llengua dels emigrants latinos, de caceres o quito, tanto monta monta tanto isabilita com el fernandito, son molt repetits, constants i pesats; si vas de Juana la Loca o de Asnar de los Burros, per que no escrius al pamfletos per feixistes del mundo, la razon del wc o el pais del falangista? epaña pa lo epañoles i deixan's en pau spanixh-glota analfabet
+3
-3
Ai l'Exemplar Transició !
postfederalista, 26/01/2012 a les 19:15
Visca el mite de l'Exemplar Transicio. Al dia d'avui,ESPAÑA iCATALUNYA son dels paisos europeus mes corruptes amb menys control, la memòria històrica està manipulada i les victimes del franquisme menstenides , Catalunya es expoliada,,els vells franquistes(FRAGA) i els neofranquistes son honorats i tallen el bacallà a les institucions. El mite de la Transicio el fomenten nostrats historiadors ( No pas el professor emèrit J Fontana que la critica ) els padres de la Constitucion com Roca Junyent i el difunt Sole Tura i tots els partits accepten el mite. ICV (tenen en propietat les sigles del PSUC ) i Carrillo el oportunista no demanen disculpes de la TRAIDORA TRANSICIOº. No cal dir el PSOE-PAllacs and company que van probocar que TOTA la resistencia antifranquista s'apuntessin a la Transicio i no a laRUPTURA. "Vivan las caenas "
+1
-4
cat
llpv, 26/01/2012 a les 19:05
l'únic que ha dit el jurat és que no és pot demostrar, no que no s'hagi comès
+6
-4
LA REALIDAD...
XxX, 26/01/2012 a les 19:00
Es que a la "Sociedad Valenciana" se la pelaba el rollo este del juicio...de los trajes...de las grabaciones...y del Capone ese que trae usted...

Camps ganó de calle...y si mañana hubieran otra vez elecciones volvería a hacerlo...

Se que no le gusta...pero es lo que hoy...

Tenga en cuenta que no puede adoctrinar a la "Sociedad Valenciana" desde ND...aunque sea un medio veraz e imparcial...como ya sabemos...

Sobre todo esto...del caso Camps...lo preocupante no es el veredicto...ni las amistades peligrosas...sino la mala gestión de los gobernantes...

Y no hay más que ver como se han quedado las arcas...

Temblando...

Pero mejor quedarse con la bromita de los Intocables...
+8
-10
Difamador
Anònim, 26/01/2012 a les 17:58
Porque ND es un diario digital marginal independentista de un recóndito lugar de nuestra geografía española, por eso te has acostumbrado junto con el delincuente de Sallés a difamar sin que nada te pase; pero me encantaría que Camps se querellara por infamia contra Vd
+5
-3
No pot ser
Anònim, 26/01/2012 a les 17:56
Sr Cot. No veig bé que quan una sentència no ens agrada,comencem a emetre sentències pel nostre compte. Tant soroll, per uns suposats vestits. No li havien pogut trobar res més! I a més, el que ens arriba aquí no és tota la veritat. Al meu entendre, periodistes com l'Empar Marco de TV3, aprofiten que no coneixem de prop la situació, per mostrar-nos una imatge esbiaixada. Si no creiem mínimament en la justícia, podem fer saltar pels aires tot el sistema, i això entenc que no és bo.
+7
-5
PP, justicia de chorizos SA
Anònim, 26/01/2012 a les 17:09
La justicia espanyola es un partit de 5-4 i poca cosa més; el que es increible es que tot esta gravat i el delinquent es absolt!! Visca el PP; VISCA LA CORRUPCIO TOTAL!!! Rajoy, subir los impuestos es delinquencia comun? o es solament un Camps ple de bolsos i vestits falleros? PP, partit de delinquents no perseguits per la justicia pepera!!!
+6
-7
Lamentable
Anònim, 26/01/2012 a les 13:04
Sóc dels que pensa que havui s'ha provat la parcialitat de la justícia espanyola, que no és tan cega com ens volien fer creure:
http://superviventcatala.blogspot.com/2012/01/la-justicia-hi-veu.html.
+12
-15
ai Cot...
Anònim, 26/01/2012 a les 12:09
Cot, No era vostè el que deia que Prenafeta era un gran patriota català, o va ser Laporta?
+14
-11
visca
Anònim, 26/01/2012 a les 11:29
Visca Espanya i l'Honorable Cos dels Mossos d'Esquadra.
+15
-24
Difamador
Anònim, 26/01/2012 a les 10:38
Porque ND es un diario digital marginal independentista de un recóndito lugar de nuestra geografía española, por eso te has acostumbrado junto con el delincuente de Sallés a difamar sin que nada te pase; pero me encantaría que Camps se querellara por infamia contra Vd.
+18
-18
cas Camps
Anònim, 26/01/2012 a les 10:30
Sr. Cot, jo l'acuso d'haber-me robat la cartera i ho diré a tot-hom a cada moment. Ara vosté tindrà la feina de demostrar que no me l'ha robat.

L'entèn ara el cas Camps?
+17
-20
Cuatrero
Anònim, 26/01/2012 a les 09:39
cuatrero ets un fill de puta
+17
-32
cuatreros
Anònim, 26/01/2012 a les 09:31
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+19
-14
Rajoy dimissió, per estafador electoral
Anònim, 26/01/2012 a les 09:06
Despres d'escoltar les converses dels peperos-falleros amb l'honrat dels Bigotis, i que el tribunal digui que el Camps i la seva fallera son honrats, val més tancar tots els jurats populars a la presó; Justicia? i la Cospedal diu que es demani perdó? potser primer que la Rita la Xupona torni els bolsos de 4.800 euros, no Cospedal, cosina del bigotes? i el delinquent electoral Rajoy encara no ha dimitit, quan va enganyar a tots els espanyols dient que no apujaria els impostos; esperem que Europa no es fii d'aquest delinquent comu Rajoy, el farsant; i que un partit de dretes tingui a un farsant com aquest, indica que a España les dretes nomes son bigotes, bigotes i rajoys de cantonada
+16
-12
Judicis
Anònim, 26/01/2012 a les 08:34
En un judici, què es jutja: l'habilitat dels advocats per defensar les seves causes o es valora si un fet es delictiu o no ? En el cas del Camps, és evident que no s'han jutjat els fets, com passa a la majoria de judicis .
+17
-26
llàstima
Anònim, 26/01/2012 a les 08:15
Cot, Si Camps fos "dels seus" és a dir, un català de la ceba que no es desenrosca la barretina ni per anar a cagar, vostè calificaria tot plegat "d'atac a Catalunya per part de la caverna espanyola".

Cot, vostè, de credibilitat, està com Mourinho d'humilitat, justet justet...
+16
-27
Cot, Mande Firmes! Viva España!!
Timbaler, 26/01/2012 a les 07:31
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+18
-13
No hi ha dret
Anònim, 26/01/2012 a les 03:27
Però , a mi em fot gracia el tema, perquè en el fons ,els vestits son el de menys,i em pregunto, quants diners s´ha embutxacat ell i els altres?

Hi ha gent que té molta barra , que abusa del poder i s´en aprofita.

No hi ha dret
+30
-14
No és que siguem incrèduls, és que clama al cel
Anònim, 26/01/2012 a les 03:23
Tens raó que no és bo i així anem. Camps, l'altre xitxarel·lo que no sé com es diu ni m'interessa, en Correa, en Fabra 1 i 2, el bigotis, l'Agag, en Millet, en Montull, en Prenafeta, en Macià Alavedra, en Bartomeu Muñoz(els catalans no els oblidem), els d'allà Andalusia amb el tema dels PER i la SS, l'alcalde peperu de no sé quin poble de les rodalies de Madrid, un altre peperu d'una ciutat de Catalunya que tampoc recordo el nom, en Blanco, en Chavez, en Bono, en Matas, l'Undargarin i infanta... Algú creu de veritat que s'aplicarà la mateixa justicia pel poble per a tots aquests?.
Mira't el ranking sobre la independència judicial per països de World Economic Forum. L'Espanya que els interessa a alguns, és en el lloc 56 (molt per sota de països que ells mateixos titllen de subdesenvolupats).
+19
-27
No pot ser
Antoniv, 26/01/2012 a les 01:25
Sr Cot. No veig bé que quan una sentència no ens agrada,comencem a emetre sentències pel nostre compte. Tant soroll, per uns suposats vestits. No li havien pogut trobar res més! I a més, el que ens arriba aquí no és tota la veritat. Al meu entendre, periodistes com l'Empar Marco de TV3, aprofiten que no coneixem de prop la situació, per mostrar-nos una imatge esbiaixada. Si no creiem mínimament en la justícia, podem fer saltar pels aires tot el sistema, i això entenc que no és bo.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat
Vés a: La Guinardera 2007: pura garnatxa

La Guinardera 2007: pura garnatxa

És un monovarietal que reflecteix la riquesa d'aquesta varietat adaptada al Priorat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: