Dimarts, 31 de gener de 2012 | 15:45
Vostè es troba a: Inici > Política >

Febrer, mes de profundes reformes a Espanya

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La reforma financera s'aprovarà aquesta setmana i la laboral després
Febrer, mes de profundes reformes a Espanya
30/01/2012 13:30
9Mariano Rajoy encaixa la mà de Durao Barroso
El president del Govern, Mariano Rajoy, ha confirmat en roda de premsa conjunta amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que la reforma del sector financer s'aprovarà "en la setmana que entra", i que la del mercat laboral veurà la llum seguidament, al llarg del mes de febrer.
Rajoy no va oferir detalls sobre la reforma financera que es presentarà, amb tota probabilitat, en el Consell de Ministres d'aquest divendres 3 de febrer, i que incrementarà les exigències de provisió a la banca en uns 50.000 milions d'euros amb la finalitat d'afrontar eventuals pèrdues per la seva exposició al 'maó', tal com va avançar el titular d'Economia, Luis de Guindos.

L'Executiu de Mariano Rajoy permetrà a les entitats financeres triar entre la possibilitat de carregar les majors exigències de provisió sobre beneficis o sobre el capital per sanejar els seus balanços davant la deterioració del sector immobiliari.

Concretament, estudia donar un termini de dos anys a les quals decideixin carregar les provisions sobre els beneficis, i establir un període inferior per aquelles que les detraguen del capital, segons van informar a Europa Press fonts financeres.

El Govern vol accelerar el sanejament del sector financer per recuperar la confiança dels mercats internacionals i relaxar el cost del finançament exterior sense que el conjunt del sistema entri en 'nombres vermells'.

L'Executiu s'ha marcat l'objectiu de presentar la reforma financera abans del proper 15 de febrer. El seu objectiu és que l'abaratiment del finançament permeti reactivar el crèdit, l'activitat i atallar l'atur.

La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar després de conèixer-se que el nombre d'aturats a Espanya ascendeix a 5,27 milions que el Govern ha trepitjat l'accelerador en les reformes estructurals, tant en la del mercat laboral com en la financera.

El 10 de febrer, la reforma laboral

D'altra banda, Rajoy ha insistit que el Govern aprovarà la reforma laboral "al febrer", encara que no ha concretat cap data. Si es té en compte el termini de tres setmanes que es dió l'Executiu per treure endavant el gruix del seu programa de reformes, és previsible que la del mercat de treball s'aprovi en el Consell de Ministres del 10 de febrer.

A més, el cap de l'Executiu ha posat en valor l'acord sobre negociació col·lectiva signat la passada setmana per patronal i sindicats, que inclou objectius de moderació salarial fins a 2014 "sense revisió segons la inflació", segons ha emfatitzat, abans de ressaltar això és "alguna cosa que no s'havia produït mai". Si bé, tampoc ha deixat clar si la reforma que prepara el Govern respectarà en els seus termes aquest acord social.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1