Actualitzat el 24/01/2012 a les 00:01h

Aristòtil o les vaques sagrades

Abans d’acceptar el compromís de representar la CUP a l’Ajuntament de Vic vaig plantejar-me seriosament si podríem trobar l’escletxa d’obertura a la política genuïna, que difereix molt de la que practiquen les vaques sagrades o, altrament dit, els polítics tradicionals.

La política, definida pel propi Aristòtil, és la ciència, art i virtut de servei al pròxim i a la comunitat. Aquesta visió filantròpica de la política es contraposa amb la versió interessada actual, entesa només com l’art del domini de la societat, que prioritza els interessos particulars davant els col•lectius.

La gent que formem part de la CUP creiem en la política d’Aristòtil, som idealistes i treballem per avançar col•lectivament sense cap ànim de lucre. Fem una oposició seriosa, compromesa i valenta, que significa defensar directament el que pensem sense renunciar a res. Hem comprovat que aquesta manera de pensar i fer molesta a la resta del consistori vigatà i, últimament, se’ns criminalitza per ser així. Uns diuen que desprestigiem la política, els altres que no volem o no sabem negociar.

Evidentment, no creiem ni entrarem en el joc de tu em votes això a canvi de que jo et voti allò si no estem d’acord amb l’allò. Perquè la política, contràriament al que ens han volgut vendre, no és cap joc ni té a veure amb l’art de la seducció sinó amb l’art de la raó.

Malgrat la mala premsa que té la política entre la gent del carrer, la baixa participació a les urnes i els milions d’indignats que hi ha al món, els polítics tradicionals encara no volen admetre que se’ls ha vist el llautó i segueixen actuant de forma elitista mentre intenten anul•lar els nous aires de democràcia participativa.

Mentre la voluntat política del nostre consistori sigui tan restrictiva i els vigatans i les vigatanes no puguin participar activament dels assumptes comuns, nosaltres continuarem fent de pont. I, com que la nostra tasca és pública, ho farem al ple que és el lloc públic per excel•lència.

Els meus dubtes inicials s’han esvaït. Devem estar fent les coses molt bé perquè tots ens ensenyin les dents. Hem obert una escletxa i seguirem fent via perquè la política sigui cosa de tots.

Navega per les etiquetes

CUPVic

COMENTARIS

+3
-2
Curiós
Anònim, 25/01/2012 a les 13:07
No sé que us dóna la CUP perquè qualsevol cosa que surti us hi tireu a sobre com animals. Fa 4 dies que hi ha una notícia d'ICV i no hi ha cap comentari, si hagués estat de la CUP hi haurien 30 comentaris insultant a la CUP.

A veure quants insults o comentaris hi ha a l'article d'en Xavier Farrés, que és just aquí al costat (potser cap).

Tot plegat ho trobo realment estrany, sincerament no és normal tan afany de destrucció cap a la CUP. És igual que la Georgina digui que 2+2 fan 4, com que digui que 2+2 fan 35.

I si creuen convenient tenir un alliberat, quin problema hi ha? Més feina que podran fer per a la ciutat.

Repeteixo, realment estranya i suspitosa tanta agressivitat contra la CUP i la Georgina, més quan la CUP no deixa de ser un partit minoritari, que no hauria d'espentar a ningú.
+5
-3
Atenció Cup !
Jordi (amic cupaire), 25/01/2012 a les 11:55
Cup Vic no anem bé,ni ara ni abans d les eleccions.Ens hem desinflat tots i no se pas si tirarem endavant.Som quatre i mal avinguts i no tenim discurs coherent.Potser hem de emmirallar-nos amb alguna altre Cup perque sinò patirem.I tenim indepes al govern de Vic que alguns no estan fen malament les coses.Potser els hauriem d'ajudar i arribar acords i treure'n profit.Al final lluitem pel mateix.Aprenem més i no creiem que ho sabem tot perque no es veritat!
+3
-2
A mi m'agrada més Sòcrates
Criticus, 25/01/2012 a les 11:45
Deu ser perquè sabia escoltar, i conversant aprenia dels altres i cercava que sortís de cadscsú el millor que tenia. I altres coses. Un altre estil que el de Aristòtil, el "saber". Sòcrates va més per "saber escoltar", sortint d'un mateix -i del grup on estàs- i de les seves idees preconcebudes.
+7
-9
felicitats
Ramon Ripoll, 24/01/2012 a les 20:20
Els teus articles ens treuen de la mitjdiada política, que ens tenen ficats la colla de polítics que tenen la paella pel mànec.
Una altre manera de fer política , pot ser possible.
Moltes felicitats per despertar-nos
+7
-6
Puristes
Anònim, 24/01/2012 a les 18:19
No hi ha res pitjor que creure's que tens la raó absoluta,que totom menys tu es mou per interessos, que en el teu partit, del joc brut s'èn diu discrepàncies, en fi noia no tens res de diferent de les altres opcions polítiques, i saps perquè? perquè tots sóm persones!!!!

ah, i això de no viure de la política, quan un està alliberat, viu de la política. A veure quina forma juridica us inventeu per fer creure que no és un alliberat.
+6
-3
revolució
oriol, 24/01/2012 a les 17:24
jo mes que creura en aristòtil em fixaria amb marx , engels , lenin el che ............
+6
-8
Endavant CUP
Anònim, 24/01/2012 a les 16:19
Molt bon article Georgina! Reflecteix la voluntat de la CUP de reflectir la voluntat dels ciutadans en la política. I això evidentment que molesta a la resta de partits, tots acomplexats per semblar-se el més possible a l'estandard convergent i sobretot no molestar l'alcalde.

La gent està desenganyada amb la política i sembla que la política ho està amb vosaltres. És una molt bona senyal per la CUP. Us espera un gran futur.

Molta força, sigueu valents i endavant CUP!
+4
-11
Renegats
Anònim, 24/01/2012 a les 14:07
Tots aquests que critiqueu tant a la Cup sou una colla de renegats!!! La Cup és l'alternativa necessària i ens ho està demostrant dia a dia, i si vosaltres ja no formeu part de la Cup, a callar i a tornar a les drogues, que és l'únic que us interessa. La Georgina ha apostat per una Cup seriosa, rigorosa i molt treballadora, i està passant la mà per la cara als que heu marxat amb la cua entre les cames
+8
-7
endavant
Anònim, 24/01/2012 a les 13:25
Bon escrit

la CUP sou diferents de la resta

endavant, que us tenen por
+6
-6
confirmació
Anònim, 24/01/2012 a les 10:56
Els tres primers comentaris no fan més que confirmar el que diu l'article: la CUP fa por a la gent que vol mantenir les coses com fins ara.
+9
-7
a can CUP
Anònim, 24/01/2012 a les 10:54
A can cup ja saben com les gasta la nova "vaca sagrada" que s'ha carregat la bona feina de tants anys. El temps posa tothom al seu lloc però.

Això d'assegurar que si tothom està contra teu és perquè tu ets el més pur i als àltres els molesta que siguis tant i tant bo no és res més que fer el que fan els "polítics tradicionals". Ho feia en Pujol, ho feia en Carod, ho fa en Mas, ho fa en Vila d'Abadal i ho fa la Georgina. Res de nou.

Per cert, els polítics tradicionals us feu un fart de gastar tinta en infinits articles d'opinió per intentar convencer i reconvencer que vosaltres sí que sóu els millors i vosaltres si que ho feu bé. Al cap i a la fi, els POLÍTICS TRADICIONALS tots sóu iguals, no pareu d'escalfar el cap a la gent i atacar continuament als que no pensen com vosaltres en comptes de treballar silenciosament i sense molestar gaire.

Massa POLÍTICS TRADICIONALS tenim.
+16
-15
I vosaltres?
Campatxano, 24/01/2012 a les 10:00
Vosaltres també sou polítics tradicionals. Feu el mateix que els altres partits, no veig la diferència per enlloc. Bé, no, els altres són més demòcrates, que quan hi ha alguna baixa accepten el joc democràtic de les llistes, i no posen el número 20 per la cara inventant una assamblea per votar-lo.

L'únic d'interessant d'aquest article és que per fi fas honor als teus estudis de filosofia de batxillerat, ara bé, em sembla a mi que no hem entès gaire bé a Aristòtil eh...
+20
-16
Il·luminada
Independentista, 24/01/2012 a les 09:48
Quina por d’aquesta gent que són els únics dipositaris de la veritat absoluta, que disfressen de raó i prefereixen seguir purs i virginals abans d’arribar a cap acord ni que sigui amb els més propers social i ideològicament, perquè així ells són els mes guais.
Ara bé amb aquesta manera de fer d’aqui a 100 anys continuaran reivindicat, però sense aconseguir ser. Potser no cal arribar fins a Aristòtil i cal veure que sense un gran pacte entre tots els que volem un país lliure i socialment just no aconseguirem mai la nostra independència.
Per cert, parlant de treballar sense afany de lucre, la CUP farà una roda premsa per presentar a l’alliberat que va ser regidor la legislatura passada i que si cobra per fer feina política? Cal ser coherents i no dedicar-se a donar lliçons als demés.
+27
-16
on és la Laia?
Anònim, 24/01/2012 a les 08:45
Això és un escrit per dir que la Laia ha hagut de plegar per que no estava d'acord amb la teva manera de fer política? Quina pena....

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Georgina Rieradevall i Tarrés
Vaig néixer el 21 d’abril de 1977, en terres gironines. Vigatana d’adopció i convenciment, em vaig enamorar de Vic i la seva gent des del primer dia. Sóc llicenciada en Dret per la UdG i diplomada en Educació Social per la UB. Des de ben petita he anat explorant el meravellós món de l’art dramàtic i actualment treballo com actriu i professora de teatre en escoles de la comarca d’Osona.
Un somni: veure el nostre país lliure i independent construït sobre la base d’una societat justa i socialment igualitària. Aquest anhel és el que m’ha empès a fer un pas endavant en la vida pública i, des de l’11 de juny de 2011, sóc regidora per la CUP a l’Ajuntament de Vic.
Una tasca inoblidable i irrepetible: guió i direcció escenogràfica del Lipdub per la independència.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: