Dimecres, 1 de febrer de 2012 | 14:43
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Martí: "Cal fer alguna cosa per frenar la situació de degradació dels mitjans"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Neix una plataforma en defensa dels mitjans de comunicació
Martí: "Cal fer alguna cosa per frenar la situació de degradació dels mitjans"
21/12/2011 14:02
RDP al Col·legui de Periodistes
Periodistes, sindicats i col·legis professionals han presentat públicament aquest dimecres una plataforma en defensa dels mitjans de comunicació social, que es veuen amenaçats per les retallades pressupostàries de l'Administració, ha explicat en roda de premsa el degà el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), Josep Maria Martí.
La plataforma, que està composta pel CPC, el Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya (CPAC), i els sindicats CCOO, UGT, UPFIC/Sindicat de la Imatge i el Sindicat de Periodistes de Catalunya, i iniciarà actuacions diverses per frenar la "degradació" dels mitjans de comunicació.

El col·lectiu ha sol·licitat una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per exposar-li que "cal fer alguna cosa per frenar la situació de degradació que afecta el present i el futur dels mitjans de comunicació" de tots els sectors.

La previsió és sol·licitar a Mas la constitució d'una taula sectorial de diàleg, en què estiguin presents l'Administració, les associacions empresarials i les associacions sindicals i professionals, per tractar l'assumpte, que la plataforma ha diagnosticat en un manifest.

Aquest document exposa la "preocupació per la greu situació" dels mitjans, que estan en risc de desaparició i reconversió, uns riscos especialment motivats per les retallades financers de la Generalitat.

La plataforma ha avisat que a més dels efectes de la crisi, aquestes retallades poden lesionar el dret a la informació dels ciutadans, remarcablement amb el tancament de mitjans de comunicació local i de proximitat.

Aquest grup de professionals proposa en el manifest "repensar" l'oferta universitària d'estudis vinculats a la comunicació, que actualment envien a les llistes de l'atur als seus graduats; així com examinar detalladament els expedients de regulació d'ocupació (ERO) dels mitjans, i plantejar un paquet d'ajudes viables.

Aquestes idees es portaran també a la presidència del Parlament, als diferents grups parlamentaris, a les associacions municipalistes i a les diputacions, per posar de manifest aquesta situació.

Segons han constatat, el sector de la comunicació ha perdut aquest any uns 5.000 llocs de treball a Espanya, tot i que han remarcat que en aquesta dada no es compten els col·laboradors i autònoms, que simplement han deixat de participar en el sector.

Tot i això, la presentació d'aquesta plataforma arriba l'endemà de la presentació d'uns pressupostos retallats per part de la Generalitat, el que el degà del CPC ha criticat: "L'aplicació de criteris estrictament comptables i financers és el primer pas per convertir-nos en una cosa que no té res a veure amb el final per al que hem estat creats".

Alhora, el president del CPAC, Daniel Condeminas ha assenyalat que és un error retallar en mitjans de comunicació social, perquè aquest sector és "estratègic" per sortir de la crisi, i ha apuntat que cada vegada els ciutadans consumeixen més mitjans de comunicació, i ara s'està determinant si Catalunya serà o no el subministrador d' aquests continguts.

Manifest
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1