Dimecres, 1 de febrer de 2012 | 14:36
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

No hi ha temps per perdre

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
No hi ha temps per perdre
Eva Parera
27/01/2012 14:18
Les xifres de l’atur continuen creixent de forma dramàtica. Les últimes xifres ja parlen de més de cinc milions de persones sense feina a l’Estat espanyol. És evident que cal emprendre mesures urgents i contundents per frenar aquesta sagnia que sense cap dubte és la cara més amarga i angoixant de la gravíssima crisi econòmica que patim. En aquest sentit, ha de ser el govern de Mariano Rajoy el que actuï amb la màxima celeritat.

És cert que sindicats i patronal han arribat a diversos acords en matèries laborals. És elogiable i diu molt de les actuals relacions entre els agents socials. Han vist que havien d’apropar posicions, sí o sí, per servir a la societat. Però també és evident que no n’hi ha prou amb el que s’ha acordat fins ara i que no tenim més temps per perdre.

La reforma laboral no pot seguir sent una declaració d’intencions que no acaba d’arribar mai a bon port. Urgeix la seva aprovació. Cal que sigui un instrument efectiu per incorporar amb la màxima facilitat més persones al mercat laboral.

No tenim temps ni capacitat per continuar anant posant pedaços a unes regles del joc laboral que les xifres demostren que han quedat completament obsoletes. Cal que Rajoy i el seu govern es posin les piles i entomin les reformes amb la màxima celeritat.

Està molt bé el discurs que va fer ahir després de la seva entrevista amb la cancellera alemanya Angela Merkel, però no és el moment de paraules ni de declaracions de bones intencions, sinó d’actuar. El que volem és que d’una vegada aquestes bones intencions es vegin reflectides en un proposta de treball per tal d’arribar a acords que portin a un llei de la reforma laboral, que creï llocs de treball i que traslladi la credibilitat i confiança que tant necessitem davant les institucions europees i els mercats.

Desgraciadament hi ha més de cinc milions de persones que esperen i no poden seguir fent-ho per més temps.

Eva Parera
Vicepresidenta de sectorials d’Unió Democràtica i senadora de CiU
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1