Dimecres, 1 de febrer de 2012 | 14:33
Vostè es troba a: Inici > Política >

"El PSC i Carme Chacón al capdavant estan en contra del concert econòmic"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Chacón assegura que alguns en el PSOE "han volgut minimitzar" el 15M
"El PSC i Carme Chacón al capdavant estan en contra del concert econòmic"
01/02/2012 11:29
9Carme Chacón en TVE
EP.- L'aspirant a la Secretaria General del PSOE Carme Chacón ha assegurat aquest dimecres que tot el PSC "i Carme Chacón al capdavant" està "en contra del concert econòmic per Catalunya" per considerar-ho "profundament insolidari".
En una entrevista en TVE recollida per Europa Press, Chacón ha deixat clar que CiU parla de "pacte fiscal" per "emmascarar" la seva demanda d'un "concert econòmic", perquè aquesta expressió sona "molt pitjor" i s'ha preguntat què dirà aquesta tarda el president del Govern, Mariano Rajoy, al de la Generalitat, Artur Mas, quan aquest li plantegi aquesta reclamació.

Segons Chacón, els dos dirigents del PSC que van acudir dimarts a un acte per reclamar el "pacte" van dir que anaven "a escoltar i no a recolzar", i "tot el PSC", amb ella "al capdavant fent campanya" està a favor de l'actual sistema de finançament autonòmic que va aprovar "tot el socialisme espanyol, també Alfredo Pérez Rubalcaba igual que Carme Chacón".

Això sí, ha afegit que el PSC també està a favor que quan toqui revisar aquest model, d'aquí a una mica més d'un any, "se segueixi tractant d'apropar els ingressos per règim comú i per règim foral a les comunitats autònomes".

"Hem donat ja un pas en aquest sistema de finançament, que creiem que és bo i aquest és el camí, però el camí es diu també solidaritat", ha reblat.

Sobre les dificultats que li pugui generar la seva pertinença al PSC i no al PSOE i les friccions que sorgeixen de vegades entre tots dos partits, la candidata ha deixat clar que porta "més de 10 anys en la direcció del PSOE" i, a més que si un vol militar en el socialisme a Catalunya "només pot ser en el PSC-PSOE, igual que si un neix una mica més al sud només pot ser en el PSPV-PSOE o més al sud en el PSOE-Andalusia-PSOE".

Alguns en el PSOE han "minimitzat" el 15M

Chacón ha defensat un partit més obert i movilizador, "bolcat al carrer" i ha negat que siguin una tàctica les seves picades d'ullet al 15M. Al seu judici, alguns en el PSOE "han volgut minimitzar-ho" però ella ja el maig passat es preguntava per què tota la gent que omplia les places debatent dels seus problemes, molts "fills de socialistes, amics de socialistes, fins i tot companys socialistes" no estaven a les agrupacions.

Preguntada si les campanyes de tots dos candidats estan sent netes, ha replicat que el PSOE està fent un exercici de democràcia com fan pocs partits a Espanya i només ha dit que sí li hagués agradat tenir un debat amb Rubalcaba, però que "no van voler" i se li va comunicar que no hi havia "tradició".

Per això ha presentat una esmena als Estatuts perquè en el futur es puguin celebrar.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1