Dimecres, 1 de febrer de 2012 | 14:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rajoy troba acomodament a Trillo a EUA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Serà el nou ambaixador a Estats Units
Rajoy troba acomodament a Trillo a EUA
01/02/2012 10:39
9trillo
EP.- Un dels principals maldecaps de Mariano Rajoy, quin càrrec donar a un dels seus homes de confiança, Federico Trillo, ja té solució. El president li nomenarà en les properes setmanes ambaixador d'Espanya en Estats Units en substitució del diplomàtic Jorge Dezcallar.
De fet, Trillo va estar a mitjans de gener uns dies a Londres realitzant un curs intensiu per millorar i recuperar el seu anglès. Amb aquesta decisió, Rajoy manarà a l'ambaixada espanyola a Washington a un pes pesat, ja que Trillo a més de president del Congrés, també ha estat ministre de Defensa i una persona de confiança del líder del PP durant les dues últimes legislatures en l'oposició.

Trillo substituirà al diplomàtic Jorge Dezcallar, nomenat per l'anterior Govern socialista al juliol de 2008. Dezcallar també va ocupar càrrecs importants amb l'Executiu de José María Aznar, qui el va nomenar ambaixador al Marroc i després el va situar al capdavant dels serveis secrets espanyols.

Es tracta del primer polític que l'actual Govern col·loca en una ambaixada. El ministre d'Afers exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, es va comprometre només assumir el càrrec a reservar les Ambaixades als diplomàtics, encara que va avisar que podria haver-hi alguna excepció. En aquest cas, va assenyalar, es tractaria de "persones extraordinàries en circumstàncies extraordinàries".

Des de l'arribada de la democràcia a Espanya, la nostra legació a EUA ha estat majoritàriament dirigida per diplomàtics, amb sol dues excepcions, a les quals ara s'afegeix Federico Trillo.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1