Salvador Cot | Actualitzat el 29/01/2012 a les 02:32h

Spanair es queda a terra

Anem a pams. Spanair era una companyia insostenible, amb unes despeses de personal iimpossibles de gestionar a hores d'ara. Com a companyia privada no tenia cap mena de futur i mai no va ser assumida obertament com a línia aèria de bandera per part de les autoritats d'aquest país. El cas és que, per una raó o una altra, Spanair no ha obtingut la consideració que haurien pogut exhibir unes hipotètiques línies aèries catalanes.

Per posar un cas proper, Iberia ha rebut ajudes fins a multiplicar per deu les de Spanair, però això no ha importat gens l'opinió pública espanyola, que classifica la companyia com a una empresa que gestiona la imatge de l'estat al qual representa. Iberia, per tant, forma part de l'escut d'Espanya. Spanair, no.

És a dir, davant d'uns índexs d'ineficiència equivalents, uns se'n surten i els altres no. Spanair va cometre la gosadia de reivindicar-se com a companyia catalana i, sobretot, d'assumir-ne la gestió sense prèviament haver afrontat una reestructuració que pogués moderar uns balanços desastrosos. Tot té un preu i tot té un cost i no és el mateix tenir la seu central a Madrid que a Barcelona.

COMENTARIS

+8
-11
ESTAT PRÒPI , ja !!!!
pratginestós, 29/01/2012 a les 20:29
Sense estat no sóm res ,..
+13
-12
totalment d´acord amb el comentari de 14:52
Anònim, 29/01/2012 a les 19:10
no gastem mes energies amb coses que si tens un estat et venen soles, el dia dia, ens ho confirma tot lo que no sigui treballar per asoli un estat propi es PERDRE EL TEMPS.Ja sabem que clase politica no esta per la labor, tindrà que ser la societat civil que tiri l´empresa endavant
+18
-11
Jo no passo per la T4
Marcel, 29/01/2012 a les 18:54
Ja va un cert temps que quan he de volar miro de no fer-ho amb cap companyia espanyola i, si he de fer escala, mai la faig a Madrid. Si cal creuar l'Atlàntic o anar a Àsia, es fa escala a Londres, Amsterdam o Frankfurt. Per volar a Europa, hi ha vols directes o amb una escala amb un munt de companyies no espanyoles.
+11
-13
Cot, Mande Firmes! Viva España!!
Timbaler, 29/01/2012 a les 16:18
Benvolguts Cot i parròquia, definitivament un Whopper és molt millor q un Big Mac.
+26
-6
l'ememic de Catalunya: L'elit dominadora de Catalunya
Anònim, 29/01/2012 a les 15:57
l'ememic de Catalunya: L'elit dominadora de Catalunya
+24
-13
el dia de la marmota
lo de sempre, 29/01/2012 a les 15:44
si fosim gent emancipada,tindriem quatre companyies aérees i no estaríem pendents ni dels mandriles ni de la merda del Inmundo...a fer la màa cabrons!!
+29
-13
Es el de sempre
Anònim, 29/01/2012 a les 14:52
Sempre caiem en el mateix parany , volem ''jugar'' a ser independents , sense ser-ho de debo . Tant costa d´entendre que aixo no serveix de res ? tota aquesta mena de problemes : un areoport potent , el deficit fiscal , el reconeixament del catala , les seleccions , les embaixades etc etc , nomes tenen una UNICA sol.lucio i aquesta es diu INDEPENDENCIA
+33
-21
Ejpanistan Ejpanista.
almogaver.cat, 29/01/2012 a les 14:41
Certament:
Catalonia is not Spain, and Catalonia,certainly will be, the next State in Europe.
FREEDOM FOR CATALONIA!

Traducció:
Dintre de poc i amb Nostra Galana Catalunya Rica i plena, lliure i sobirana:
Ejpanistan serà, la nació mes miserable del Planeta.
+17
-22
SPANAIR
Anònim, 29/01/2012 a les 14:10
CATALONIA IS NOT SPAIN, IS SPANAIR
+27
-20
Encarnissats amb Catalunya
JordiJordà, 29/01/2012 a les 13:51
Aquest país no te reméi. Els primitius espanyols no son capaços de veure els seus propis problemes. Estan amb el punt de mira sempre cap a Catalunya , som el seu referent desde fa dècades i tot el au nosaltres creen , ells ho volen , això si pagant nosaltres. Que en fz d'anys que I èbria es deficitària , lz paguem tots els ciutadans i a un preu massa car, sense que ni tu obri la boca, amb els sous dels directius d'escandol i amb una brutal inexperiència. Ara, la iniciativa privada catalana juntament amb un grup de experts i recolçament de Generitat i ajuntament de Barcelona han tirat la tovallola per lz quantitat de problemes qud desde Madrid no han parat de possar pals a las rodes per tal de fer fracassar el projecte en benefici de altres companyies privades estatals i de aliances europees . Finalment ho han conseguit, están contents de veure com han fet plegar la opció catalana i contents de veure com si subvencionen els altres opcions. Aixó si, saquejant les aranyes publiques, cosa que no els donava rèdits personals amb Spanair. Ara que estan contents amb això, per que aniran ? Tal vegada ens voldran vendre que ho fan millor pagant un altre, per se se perdre de vista el negoci particular que rtpresenta per lz colla de voltors que viuen només de aquest tipus de "negocis" sense oblidar que també formen part de l'administracio de l'estat, o sigui polítics amb càrrec electe i subordinats i sicaris fanàtics sempre presents a aquest tipus de linchamdnts contra Catalunya . Es una opció que dona rèdits a aquest tipus de personatges, i que les urnes treuen sempre de la ma dels desaprensius i poques llums que d s tenen acostumats per la seva 'intel-ligencia cada quatre anys. Així els rebenti el cervell de tant "pensar".
+42
-42
La culpa a España
ARAGÓN ANTICATALANISTA, 29/01/2012 a les 13:29
.
Tras décadas de autonomía, del anhelado autogobierno, gestionando los recursos propios y los servicios, después de todo eso, la mayoría de los ciudadanos que viven en Cataluña no son conscientes de que, si las cosas están peor allí que en el resto de España, algo tendrán que ver las políticas que se han aplicado hasta ahora y los partidos que las representan.
.
.


http://aragonanticatalanista.wordpress.com/


.
.
+33
-38
como siempre a mirarse el ombligo
Anònim, 29/01/2012 a les 13:13
Era cuestión de horas que saliera el típico discurso victimista con el pimpampum de Madrit como excusa..cuanta incompetencia!!...la culpa es del profesor que me tiene mania...
+31
-13
Nació Digital/ El Pais
AndreuSerra, 29/01/2012 a les 12:28
Comparar Spanair amb Iberia és una gran tonteria. Com ho seria comparar Nació Digital amb el Pais o l'Inmundo.
Es poden comparar coses, empreses, comparables, semblants, si es vol acabar apostrofant sobre eficàcia i eficiència. No, Spanair no ha caigut per questions polítiques. Es el victimisme dels inutils. Ha caigut perque ja estava caiguda, en fallida, i resucitar un mort no acostuma a passar, per molt màrqueting que se li apliqui. I per molts diners publics que arribin. Ha caigut perque el plà d'adquisicio, de reflotament, i de desenvolupament han estat erronis, i han estat, a més, gestionats malament. (canvis de rutes, polítiques de preus, aspiracions pesonals en lloc de professionals,, manca de muscle, actuar com un ric quan ets més pobre que una rata, etc.). Aixi com Meroil, o Petrocat, no han actuat com si fossin la Shell, perque no ho són ni s'hi assemblen, tampoc Spanair, amb el volum de recursos i de clients que mobilitzava, no podia aspirar a ser decisiva en l'aeroport d'El Ptat. Parleu del Gratallops, en el mercat aeri, no pas del Barça. Equivocacions suicides, of course.
+32
-43
fascismo catalanista no gracias!!!!!!!!
Anònim, 29/01/2012 a les 12:28
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-13
guerra encoberta
Anònim, 29/01/2012 a les 11:35
Llegiu l'article d'en Saez a elperiodico.
+34
-25
guerra per terra , mar i aire
un senyor antic, 29/01/2012 a les 10:57
Aixo es el que ens esta fent España, una guerra en tota regla, incruenta pero destructiva, la doctrins militar de EEUU "Feer tornar un estat a l'edat de pedra", en versio espanyola, no a l'edat de pedra, simplement perque no poden ni els hi conve, pero si enraderir tot el que puguin el desaenvolupament del pais, vegis els ports, l'eix que no es fara o es fara el 2100..i pico, la jugada de l'aeroport del Prat, lo dit "por tierra , mar i aire" i lo mes futut es que tenen complices catalans que treuen profit..., proper pas, restriccio de les competencies i de la fiscalitat i com sempre la llengüa sistematicament atacada, lleialtat vol
España?, lo que cal es desconectar i rapid perque van a per totes, han tornat a la politica del "sigilo y sin que se note el cuidado", gran diferencia amb l'epoca Aznar, han apres i em sembla que nosaltres no gaire.
+33
-37
diumenge
Anònim, 29/01/2012 a les 09:45
Anàlisi estil Cot: "La culpa és d'Espanya que en roba"
+26
-22
catalunya es quedarà a terra si segim aixi
Anònim, 29/01/2012 a les 08:53
no era carn ni peix però domiciliada catalunya, CARME ho veus per on van els tiros o no, (aquesta a la millor no està ni tan sols enpadronada aqui)


madrid, els primers separatistes
+58
-27
Un país d'imperialistes centralistes
Anònim, 29/01/2012 a les 07:50
Quina raó que té, Sr Cot. Els espanyols no admeten que els catalans prefereixin ser abans catalans que espanyols. No sols no ho admeten, sinó que ho consideren una aberració i fan mans i mànigues per enfonsar-nos.
Quant més aviat ens en anem d'aquest país de feixistes imperialistes molt millor.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat
Vés a: La Guinardera 2007: pura garnatxa

La Guinardera 2007: pura garnatxa

És un monovarietal que reflecteix la riquesa d'aquesta varietat adaptada al Priorat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: