Divendres, 3 de febrer de 2012 | 15:42
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El Liceu tancarà dos mesos aquest any

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Negocia un ERO temporal pel març i juny
El Liceu tancarà dos mesos aquest any
01/02/2012 17:27
9liceu
El Gran Teatre del Liceu de Barcelona tancarà parcialment al març i juny i negocia un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal per compensar el dèficit de 3,7 milions d'euros que es produiria per la disminució de subvencions de les institucions públiques, mecenatge i ingressos propis.
Segons ha informat el Liceu en un comunicat, després de setmanes de rumors finalment s'ha decidit suspendre els títols amb menys percentatge d'ocupació, el que afectarà diverses òperes --'Una tragèdia florentina/El nan', 'El Giravolt de maig' i 'Pelléas et Mélisande'--.

També es cancel·la la presència dels Ballets de Montecarlo, el concert 'L'altre Pelléas', el recital de Nina Stemme i la representació d''El Superbarber de Sevilla', de la programació infantil del Petit Liceu.

Les mesures s'han pres, segons el Liceu, per adaptar-se a la conjuntura actual, garantir la màxima qualitat i consolidar un projecte operístic "sostenible" al servei del país i de la cultura.

A més de la cancel·lació d'espectacles el Liceu no llogarà les seves sales per a promotors externs i suspendrà les activitats audiovisuals subjectes al cobrament de drets d'imatge en la seva comercialització.

També es proposa reduir les despeses de serveis prestats per proveïdors externs així com les despeses generals mitjançant la "renegociació" de contractes en els períodes afectats.

El teatre posarà en marxa un sistema de devolucions o canvis per als abonats i per al públic que hagi adquirit entrades per a les obres cancel·lades.

Els mesos que el Liceu no aculli espectacles es mantindran les visites guiades per a turistes, però no es mostrarà l'escenari.

Al marge dels espectacles cancel·lats, la resta de la temporada 2011-2012 es manté sense modificacions, amb 'La Bohème', 'La flauta màgica', 'Adriana Lecouvreur', 'Aída', el ballet Grup Corpo i la presència del Festival Bayreuth al Liceu, amb 'El holandés herrante', 'Lohengrin' i 'Tristan un Isolde'.

El Petit Liceu acollirà 'Allegro Vivace', Guillermo Tell', 'Los músicos de Bremen', 'La pequeña Flauta Mágica', 'La orquesta de los animales' i 'El gato con botas'.

Menys funcions en la temporada 2012-2013

A falta que el Liceu presenti la programació de la temporada 2012-2013, el teatre ja adverteix que s'adequarà l'oferta de funcions "a la demanda prevista", pel que preveu oferir entre 80 i 100 en lloc de les 100-120 que s'oferia en les últimes temporades.

A més, no hi haurà simultaneïtat de títols en un mateix període per reduir els costos de muntatge i desmuntatge d'escenografies. Els abonaments de temporada inclouran sobretot títols d'òpera i oferiran més flexibilitat per fer canvis.

"Aquestes mesures responen a la responsabilitat de no caure en dèficit i també a la necessitat d'evolució i de canvis estructurals primordials per enfortir el Liceu i mantenir-lo en el primer nivell internacional", conclou el comunicat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1