Salvador Cot | Actualitzat el 01/02/2012 a les 23:59h

Gibraltar i un ciutadà del món

Tot indica que el nou ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, tindrà la seva gràcia. De moment, sembla que la seva prioritat és un únic afer estranger: el de la recuperació de la sobirania espanyola sobre Gibraltar. Per això va pel Parlament europeu saludant els eurodiputats britànics amb un curiosíssim "Gibraltar español", tot aixecant el dit índex de la mà dreta.

L'excel·lentíssim senyor i el seu equip sembla que treballen des de Madrid en un projecte de cosoberania transitòria, que inclouria una fase amb dos caps d'estat -el rei espanyol i la reina britànica- i la cessió de la base naval a la marina de Sa Majestat. Curiosament, posen com a exemple Andorra, tot i que Espanya no hi té cap mena de sobirania i l'estat andorrà està oficialment representat a les Nacions Unides.

Però per arribar a aquest final feliç espanyol les parts, com a mínim, s'haurien de reunir. L'inconvenient és que la part espanyola no accepta la presència del govern de Gibraltar i els britànics diuen que no poden prendre decisions contra la voluntat dels ciutadans del penyal. García-Margallo creu haver trobat la solució: incorporar-hi la Junta d'Andalusia i així, al seu entendre, es recupera la simetria.

El que dèiem, serà divertit seguir aquest ministre amb les seves coses nonacionalistes de ciutadà del món ara que el que importa és l'atur i la crisi. O això diuen.

COMENTARIS

+1
-1
Problemes...
Anònim, 02/02/2012 a les 21:46
Amb els problemes que hi ha... i es posen a parlar d´una cosa de fa segles i segles, quina colla de falsos, pero mes falsos aquell que ho creuen que tornaran els anglesos el peñon... mes coses per desviar l´atenció d´un pais de maleantes...
+5
-4
Como en tiempos de Franco...
XxX, 02/02/2012 a les 20:27
...el bueno del Señor Cot...manteniendo viva las llamas de las reivindicaciones históricas españolas...

Gracias...es usted un español ejemplar...
+9
-5
Mira que arribem a ser burros!
Jordi M, 02/02/2012 a les 16:32
Quin sentit té, fer-nos hooligans de la independència d'Escòcia? Que potser els escocesos ens tornaran el favor un cop tinguin estat propi? Ho dubto moltíssim, atesos els precedents de mil altres independències a les que hem fet costat com imbècils i, encabat, if I have seen you I don't remember it. Ni Bòsnia, ni Lituània, ni Irlanda en el seu moment. Ni Cuba. Òbviament ni Palestina ni el Sahara Occidental mouran ni mourien mai de la vida un dit per Catalunya. Res de res. Fer costat a l'independentisme escocès no ens guanyarà un aliat i en canvi sí que ens guanyarà un enemic: Anglaterra. I tres quarts del mateix en tota quanta altra independència del món mundial. Si se'ns veu com autodeterministes sistemàtics, ni déu, però és que ni déu, ens veurà amb simpatia, primera perquè seríem un factor de desestabilització i segona perquè hi ha mil estats que en aquest assumpte tenen la cua de palla.
+7
-5
Nacionalisme real
Anònim, 02/02/2012 a les 16:14
Espanols, com sempre fent l'espectacle nacionalista -ai, no és veritat, que els nacionalistes sempre són els altres. Vosaltres, es clar no sou nacioanlistes.

I la lluna és quadrada.

Menys vanitat i menya covardia us cal. Així milloraríeu d'una punyetera vegada

Un home -o una dona- han de reconèixer el que han fet malament per a no ser uns caquetes. Per exemple: fer el major genocidi de la història a Amèrica. Fins que no horeconeixeu sereu el que sou ara: txulitos i covards

Accpeteu les vostres resposabiliats i deixeu de fer la maric... queixant-vos i pensant que són els altres el dolents vascos, catalans, moros, conspiración juedo-masónica, i altres perles)


Ah, i visca Gibralatar!
+10
-6
Ens apuntem a qualsevol causa abans que a la nostra
Jordi M, 02/02/2012 a les 15:18
No em sembla gaire intel·ligent que ballem la conga davant cada nova independència. Davant el fet que n'hi hagi, sí. Davant el fet que ara n'hi hagi i la tendència és que sigui un fet normal i civilitzat, òbviament també. Però per quins set sous hem de veure amb bons ulls que quants més estats, millor? Nosaltres hem d'aspirar a ser lliures, entre altres raons perquè Espanya s'ha provat una i mil vegades impossible, i punt. Però no veig per què hem de simpatitzar amb la independència d'Escòcia, per exemple. El trencament del Regne Unit no em fa especial il·lusió. Quasi que m'agradaria més que arribessin a una entente cordiale. O a una entente més cordiale encara. Som el poble del món mundial que va menys 'a la seva' -que d'aquí ve l'equívoc de 'ser de la ceba'.-
+11
-7
Olivença
Anònimus, 02/02/2012 a les 14:19
Els espanyols perquè no tornen el municipi d'Olineça a Porugal? -El Tractat de Badajoz i la devolució d'Olivença, una pretensió que finalment es va contemplar en l'article 105 de l'Acta Final d'aquest congrés, en el qual s'aconsella que a través de la mediació internacional la devolució d'Olivença a Portugal, sense plantejar-la com a deure ineludible (Reconeixent les potències la justícia de les reclamacions formulades per La seva Altesa Reial, el Príncep Regent de Portugal, respecte a la ciutat d'Olivença i altres territoris cedits a Espanya pel tractat de Badajoz de 1801,[...], s'obliguen formalment a emprar, per mitjans amistosos, els seus més eficaços esforços a fi de procurar la retrocessió d'aquests territoris a favor de Portugal. I les potències declaren que en tot allò que d'elles depengui aquest arranjament es farà com més aviat millor)-
+19
-8
Catalunya amb Gibraltar
Anònim, 02/02/2012 a les 14:14
Visca Gibraltar i visca Catalunya
+8
-20
TV3 = Spanair
Càssius, 02/02/2012 a les 14:13
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-6
NOTO ESPANA MORIR:
Carxot, 02/02/2012 a les 14:07
Sí, noi, jo també noto que tufeja ja.
+16
-7
Espana, R.I.P.
Anís del Mono, 02/02/2012 a les 14:03
Visca Gibraltar
+16
-7
Espana, R.I.P.
Anís del Mono, 02/02/2012 a les 13:33
Visca Gibraltar
+15
-8
España se muere y olé
Selrac, 02/02/2012 a les 13:28
Espanya i la Cristiandat es deuen estar morint, però a les 12:27 ha ressussitat una mòmia d'abans de la guerra.
+14
-7
Espanols afeminats
Anònim, 02/02/2012 a les 13:17
Ostres hi ha un espanol que diu que aquí hi ha afeminats que legexen Marti i Pol? A vore: no ha sentit mai allò de que un "home que es txulo és que es un m.....". Això els passa als espanols. Incapaços de reconèixer la seva responsabilitat sempre donen la culpa al altres

Aquí sempre hem sigut homes de debó, amb humilitat i sense ser fer el caca.

En canvi, els espanols tenen fama de covards arreu.

Els castellers són txulos? no, oi?
Els toreros, amb aquells culs... mmmmm torturant animals i amb aquella falta d'humilitat tant de caquita espanolita...

Espanols= txulitos= afeminats
+12
-6
Mediocres mediocres i molts canvis
AndreuSerra, 02/02/2012 a les 12:27
Des dels JJOO BCN-92, en 19 anys, Spain ha tingut 8 ministres d'Exteriors. La mitjana de duració no arriba ni als 3 anys per ministre. Una mica baixa, oi?
Sobretot si la comparem amb la dels estats seriosos, que van bé, governi qui governi. (Alemanya, Gran Bretanya, França, Suècia, Holanda, USA, etc.).

Recordem, per ordre, els noms:
Javier Solana Madariaga 3 anys
Carlos Westendorp Cabeza, 6 mesos
Abel Matures, 4 anys
Josep Piqué, 2 anys
Ana Palacio, 2 anys
Miguel Ángel Moratinos, 6 anys
Trinidad Jimenez, 1 any
José Manuel García Margallo 1 mes i mig-actual

Patètics. Per a omplir línies de curriculums i poca cosa més. I novament es demostra que PPPSOE o PSOEPP són dues gotes -o dolls- d'aigua jacobina prou semblants.
Algú de nosaltres els hi compraria un cotxe de segona mà? Jo , no.
I, potser amb la única excepció d'en Solana, el menys mediocre, amb diferència, que es pot esperar d'aquests perfils? La decadència inaturable espanyola s'accelera.I això ens va de nasos.

Cordialment,
Andreu
+10
-32
Noto a España morir
Anònim, 02/02/2012 a les 12:27
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-35
CATALONIA IS SPANAIR
Anònim, 02/02/2012 a les 11:25
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+12
-4
Sta Rita Rita colla de lladres
Anònim, 02/02/2012 a les 11:14
El Tractat d’Utrecht, també conegut com Pau d’Utrecht o Tractats d’Utrecht i Rastadt, és una sèrie de tractats multilaterals firmats pels països bel•ligerants en la Guerra de Successió Espanyola entre els anys 1712 i 1714 en aquelles ciutats dels Països Baixos i Alemanya, respectivament. Se consideren el fi de la guerra, malgrat que simultàniament i posteriorment a la seva signatura continuaren les hostilitats. En aquest tractat, Europa va sofrir un canvi substancial en el seu mapa polític.

Després d’unes converses preparatòries a Londres entre França i la Gran Bretanya, el congrés s’obrí a la ciutat holandesa d’Utrecht el mes de gener de 1712. Els resultats foren els següents:

1.Armistici de França i Espanya amb la Gran Bretanya (agost de 1712), seguit dels tractats de pau entre Gran Bretanya i França (abril de 1713) i entre Gran Bretanya i Espanya (juliol de 1713).
..........

4.Firma de convenis comercials entre la Gran Bretanya i Espanya (març i desembre de 1714, desembre de 1715 i maig de 1716).
Com a balanç global, la sèrie de tractats suposà els següents acords:

Gran Bretanya pren Menorca i Gibraltar, ocupades durant la guerra (cedides per Espanya), Nova Escòcia (Acadia), la Badia de Hudson i Terranova (cedides per França), l’Illa de Saint Kitts en el Mar Carib. A més dels acords comercials coneguts amb els noms de Tractat de l'"asiento de negros" i 'Vaixell permès'.
.................
+18
-9
Gibraltar Independent!
Cati Jaques, 02/02/2012 a les 11:09
A més, resulta que molts gibraltarenys tenen orígen britànic ligur, menorquí, maltés o jueu i àrab. Parlen el castellà dels seus veïns, però això no vol dir que siguin «ètnicament» andalusos... El «nacionalisme no-nacionalista» espanol, com sempre ho esbiaixa tot. Gibraltar independent!
+22
-8
Gibraltar britànnic
Anònim, 02/02/2012 a les 10:57
El Tractat d'Utrech cedeix Gibraltar, a perpetuitat, a la Gran Bretanya. I punt. Espanya no hi té res a fer.I per si això fos poc, els "llanitos" (com diu un comentarista), potser siguin d'origen gadità, però ni un de sol d'ells vol ser espanyol.
Quan el primus minister de Gibraltar era el senyor Caruana, li vaig oferir, per carta, el meu total suport per un Gibraltar britànic.
+28
-9
Imperialisme espanol
Carxot, 02/02/2012 a les 10:05
Des del gran roc, la Mona de Gibraltar fa una butifarra descomunal a Espana, el país dels no-nacionlistaes.
+8
-5
Lleig
Anònim, 02/02/2012 a les 09:53
I en vadó és lleig. A què treu cap, vador?
+14
-34
Fantasies de l'autor
Anònim, 02/02/2012 a les 09:24
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+18
-31
Gibraltar i Catalunya
Anònim, 02/02/2012 a les 08:47
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-13
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 02/02/2012 a les 08:40
I ta mare es mes de pel davant o pel darrere?
+23
-9
i el Rosselló després
Anònim, 02/02/2012 a les 06:45
i quan hagin aconseguit lo de Gibraltar aniran pel Rosselló ja ho veureu...
- Rosequé, loqualo?
+18
-38
Cot, Mande Firmes! Viva España!!
Timbaler, 02/02/2012 a les 01:58
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+35
-16
Catalunya catalana
pepet grill, 02/02/2012 a les 00:31
gibraltar espanyol? que es fotin el penyal de roca pel batibull de la farigola.
Catalunya catalana!!!
+45
-12
Catalan Bay
Anònim, 02/02/2012 a les 00:13
Si, seria interessant saber, tambe, el que pensa el senyor menistro de Ceuta y Melilla. Vol cedir-les amigablement al Marroc? I si els seus habitants no volen? Els fotra fora de la negociacio?
+47
-19
CyU
Vadó, 02/02/2012 a les 00:05
...i en Mas que vol que continuem encadenats a aquesta colla pels segles dels segles. Ser independentista i votar CiU és com ser negre i votar el Ku Klux Klan.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Recull fotogràfic
Vés a: Les nevades dels últims anys

Les nevades dels últims anys

Galeries de fotos dels temporals de neu arreu del país, des del 2003 fins a l'actualitat.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: