Dissabte, 4 de febrer de 2012 | 17:15
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El temps posa a tota Espanya en alerta

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Algunes zones podrien arribar als -15 graus
El temps posa a tota Espanya en alerta
03/02/2012 10:14
9Fred
EP.- Un total de 50 de les 52 províncies espanyoles estaran aquest divendres en alerta groga (risc), taronja (risc important) o vermella (extrem) per baixes temperatures, neu, vents o fenòmens costaners, segons avisa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que deixa fora dels avisos a La Corunya, Pontevedra i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.
Així, mantindran activat l'avís de risc extrem per temperatures mínimes de fins a -15 graus centígrads al Pirineu d'Osca i de Navarra. Mentre, en alerta taronja per baixes temperatures i vent romandrà pràcticament tot el quadrant nord-est peninsular, així com les províncies més muntanyenques de Castella i Lleó; l'oest de la Comunitat de Madrid i el nord de Castella-la Manxa.

Mentre, estaran en alerta groga per baixes temperatures i vent Astúries, Galícia, l'oest de Castella i Lleó, Extremadura, bona part de Castella-la Manxa; Comunitat Valenciana i nord de Múrcia i per temperatures mínimes estarà Andalusia.

Per fenòmens costaners romandrà en alerta taronja Mallorca, que també té avís groc de nevades i vent. L'arxipèlag canari mantindrà activada l'alerta groga per fenòmens costaners i vents.

Els cels estaran nuvolosos en el cantàbric amb possibilitat de precipitacions febles, mentre que es mantindran poc nuvolosos o buidats en la resta de la Península, Ceuta i Melilla, amb alguns intervals nuvolosos en el litoral sud-est i Melilla, i al principi en el nord i centre peninsular.

Així mateix, a les Illes Balears els cels estaran nuvolosos amb ruixats que aniran de febles a moderats i que tendiran a disminuir al llarg del dia. Igualment, a les Illes Canàries, els cels estaran molt nuvolosos en el nord de les illes de major relleu amb possibilitat de pluges febles, i intervals nuvolosos en la resta.

La cota de neu es registrarà entre els zero metres en el nord peninsular, i entre els zero i els 400 metres en les Illes Balears. A més, les temperatures aniran en lleuger o moderat descens en tot el país, excepte en l'extrem nord peninsular i Canàries, on romandran amb pocs canvis. També s'esperen gelades que aniran de febles a moderades en la Península i Balears, que seran localment fortes en punts de la meitat nord.

Els vents bufaran de fluixos a moderats de component nord en tot el país, amb intervals de fort a Canàries, i fins i tot ratxes molt fortes a la vall de l'Ebre, nord-est de Girona, i Balears.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1