Dissabte, 4 de febrer de 2012 | 17:00
Vostè es troba a: Inici > Política >

Els 27 negociaran un nou acord pesquer amb el Marroc

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Sàhara es quedarà al marge del tractat
Els 27 negociaran un nou acord pesquer amb el Marroc
03/02/2012 12:55
el Marroc pesca
EP.- Els Vint-i-set han acordat aquest divendres autoritzar a la comissària de Pesca, María Damanaki, a reprendre els contactes amb Rabat per a un nou acord pesquer que reemplaci al vetat per l'Eurocambra el desembre passat. Ara, s'ha decidit tornar a negociar, sense esmentar al Sàhara Occidental.
La posició consensuada pels governs europeus evita qualsevol esment exprés al Sàhara occidental, referència a la qual s'oposaven Espanya i França, i necessita el vistiplau del Parlament Europeu per tenir validesa.

El mandat negociador "no fa referència" a la excolònia espanyola, segons han informat fonts europees a Europa Press, sinó que introdueix una "descripció geogràfica" de les regions cobertes per l'acord i que, per tant, han de beneficiar-se dels avantatges que ofereix el pacte.

El text sí exigeix a Rabat garanties del "ple compliment de les seves obligacions en línia amb el Dret internacional", han explicat les fonts, que afegeixen que Regne Unit i Suècia han votat en contra del mandat i altres països, com Alemanya i Irlanda, han expressat reserves.

En qualsevol cas, durant una reunió a nivell d'ambaixadors a Brussel·les, els Vint-i-set han sumat una majoria suficient per recolzar la posició negociadora que haurà de ser recolzada formalment pel Consell en una propera reunió de ministres europeus. Perquè Damanaki reprengui les negociacions necessita també el vistiplau del Parlament Europeu.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1