Dissabte, 4 de febrer de 2012 | 16:59
Vostè es troba a: Inici > RSC >

L'Associació "Dia Solidari" de Gas Natural Fenosa premiada

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Cercle d'Economia li ha atorgat el Premi Pablo Thorberg
L'Associació "Dia Solidari" de Gas Natural Fenosa premiada
02/02/2012 18:35
premiadosdiasolidariogasnatural
L'Associació “Dia Solidari” de Gas Natural Fenosa ha obtingut el premi Pablo Duren Thornberg al millor programa de voluntariat corporatiu, que atorga la Fundació Cercle d'Economia al Patrocini i Mecenatge Empresarial en l'edició 2011.
La iniciativa premiada té com a objectiu promoure l'educació i formació de la infància i joventut a les àrees geogràfiques més desfavorides on està present la companyia energètica.

El president de GAS NATURAL FENOSA, Salvador Gabarró, i la presidenta de l'Associació “Dia Solidari”, Elena Pereira, recolliran el premi en una cerimònia que presidirà S.A.R. El Príncep d'Astúries i de Girona, el proper 7 de febrer a Madrid.

L'Associació “Dia Solidari” es va crear l'any 1997, coincidint amb el procés d'expansió internacional de la companyia, gràcies a la sensibilitat social d'un grup d'empleats i a la necessitat de donar resposta urgent a les necessitats que veien al nostre voltant.

Promoguts per la Fundació Cercle d'Economia amb la col·laboració del Banc Sabadell, els premis  Fundació Cercle d'Economia al Patrocini i Mecenatge Empresarial que s'atorguen des de 1991, s'han consolidat com els premis degans i de major influència en els àmbits de la filantropia i la responsabilitat social al nostre país.

L'objectiu d'aquests guardons és el reconeixement i foment de l'excel·lència en el patrocini i mecenatge empresarial. Per la seva trajectòria, la varietat de les categories premiades, la importància de les empreses guardonades i la pròpia composició del seu Jurado, aquests Premis s'han convertit també en un dels més destacats dins de la seva categoria a Europa.


Aspecte innovador

Els projectes de “Dia Solidari” es financen mitjançant les aportacions dels empleats de la companyia que participen en la iniciativa, que cedeixen voluntàriament un dia del seu sou a l'any. GAS NATURAL FENOSA, per la seva banda, duplica la quantitat recaptada pels empleats i a més assumeix les despeses derivades de la gestió de “Dia Solidari”, amb la finalitat de que el 100% de l'import recaptat es destini al projecte anual seleccionat. Actualment, més de 2.000 empleats de tot el món participen en la iniciativa.

L'aspecte innovador de la iniciativa es basa que tant la gestió com l'administració de l'Associació és responsabilitat d'un grup de voluntaris que formen la Junta Directiva a Espanya, recolzada en un equip gestor de suport local en cadascun dels països on es desenvolupen projectes, integrat també per voluntaris, i en l'assessorament desinteressat de professionals especialitzats en diferent àrees del grup.


Aposta per la formació

“Dia Solidari” aposta per la formació com a palanca de desenvolupament econòmic i humà als països més desfavorits on opera la companyia. El seu programa de beques destinades a joves d'escassos recursos i bon expedient acadèmic ha permès a més de 3.000 nens i joves rebre una educació en el nivell de primària, secundària, tècnica i universitària, millorar les seves condicions de vida i aspirar a un futur millor per a ells i les seves famílies.

Des de la seva creació en 1997, la iniciativa ha recaptat més de 3 milions d'euros, per a l'execució de projectes a Kenya, Bolívia, Moçambic, Filipines, República Dominicana, Moldàvia, Nicaragua, Guatemala, Mèxic, Colòmbia, Panamà i Argentina. L'any 2011, la recaptació està destinada a la realització de dos projectes a Brasil.

GAS NATURAL FENOSA manté un compromís de col·laboració amb la societat que va més enllà de la seva activitat empresarial i que es concreta en el desenvolupament d'una àmplia labor de patrocini i mecenatge. La seva política d'assignació de recursos a programes culturals, socials i mediambientals se centra en aquells projectes que generen un major valor per a la societat, alhora que permeten reforçar el compromís adoptat per la companyia per integrar-se, de manera positiva, en cada comunitat i país on desenvolupa la seva activitat de negoci.

A més de l'Associació “Dia Solidari”, el Cercle ha reconegut, en aquesta vintena edició, les iniciatives empreses pel Grup Peralada en la categoria d'Art, Axa Segurs en Cultura i a la Fundació Banesto en la modalitat d'Ocupació i Coneixement.A més de l'Associació “Dia Solidari”, el Cercle ha reconegut, en aquesta vintena edició, les iniciatives empreses pel Grup Peralada en la categoria d'Art, Axa Segurs en Cultura i a la Fundació Banesto en la modalitat d'Ocupació i Coneixement.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1