Dissabte, 4 de febrer de 2012 | 16:59
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Tota Catalunya "estarà sota zero" aquest cap de setmana

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern demana màxima prudència
Tota Catalunya "estarà sota zero" aquest cap de setmana
03/02/2012 13:23
9frio-catalunya-gelades
EP.- El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha advertit aquest divendres que aquest cap de setmana i fins al dimarts tota Catalunya "estarà sota zero" pel que ha demanat màxima prudència als conductors i als ciutadans que vagin a practicar activitats a l'aire lliure.
En roda de premsa al costat de la secretària general d'Ensenyament, María Jesús Mier, i el director general de Protecció Civil, Manel Pardo, el conseller ha indicat que es manté l'alerta per fred si bé han desactivat el pla d'emergències per nevades (Neucat) després que hagi passat el front de neu.

Puig ha indicat que s'aconseguiran unes "baixes temperatures excepcionals" d'entre un i tres graus sota zero en el litoral, de -4 o -5 a la Costa Brava, i de fins a -3 en el centre de Catalunya, si bé en el Prepirineu es pot arribar als -15 graus, en comarques com els Pallars, Ripollès, Solsonès i Berguedà, i en el Pirineu es poden arribar als -17 i en alta muntanya als -20 graus.

Ha recordat que l'ona de fred ve del nord d'Europa i allí ha causat morts, encara que ha puntualitzat que brillarà el sol aquests dies, la qual cosa pot suavitzar les temperatures diürnes, per la qual cosa els mínims es registraran de nit, matinada i a primera hora del matí.

A més, aquest cap de setmana a les comarques de l'Empordà i al Pirineu hi haurà un episodi de forts vents de component nord i de Tramuntana, especialment el dissabte, i també en la costa de l'Empordà i la Selva poden haver-hi ones que aconsegueixin els 2,5 metres d'altura.

Davant la previsió que es puguin formar plaques de gel en les carreteres, mantenen el dispositiu per minimitzar les afectacions, i també segueix actiu el Pla integral d'urgències mèdiques de la Conselleria de Sanitat.

Recomanacions

Per això, el conseller ha demanat als conductors "màxima prudència", sobretot davant les plaques de gel, i precaució als quals practiquin activitats a l'aire lliure i participin en competicions esportives.

"Per a tot el que està organitzat podem tenir un cap de setmana magnífic per aprofitar el país", com per exemple amb la mitja marató de Granollers i la marxa internacional de Beret, a la Val d'Aran, ha explicar el Conseller. No obstant això, ha advertit que potser no siguin els millors dies per anar "a l'aventura" per la muntanya sense tenir clar el recorregut o on estan situats els refugis.

Risc d'incendi

El conseller també ha advertit que davant l'escassetat de precipitacions i la previsió de vent han activat l'alerta d'incendis a diverses comarques catalanes.

El principal risc se centra a Alt Empordà, Cerdanya (Girona), Alt Urgell, Pallars Jussà (Lleida), Baix Camp, Baix Ebre i Montsià (Tarragona), aquesta última amb menor probabilitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1