Diumenge, 5 de febrer de 2012 | 15:41
Vostè es troba a: Inici > Societat >

38.000 escolars afectats per l'onada de neu i fred

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
800 veïns del Baix Empordà es van quedar dues hores sense llum
38.000 escolars afectats per l'onada de neu i fred
03/02/2012 09:10
La plaça de Catalunya de Llagostera el dia de la nevada
L'onada de fred i neu que ha afectat zones de Catalunya deixa aquest divendres un total de 120 escoles tancades a Girona, Barcelona, Vallès Oriental i Maresme (Barcelona) i Tarragona, i ha afectat 38.300 alumnes, un 3% del total.
En roda de premsa, junt amb el conseller d'Interior, Felip Puig, la secretària general d'Ensenyament, María Jesús Mier, ha informat que els centres afectats són: 61 de Girona, 41 del Maresme i Vallès Oriental, 10 de Tarragona, dos de la Catalunya central, una d'El Baix Llobregat i quatre de Barcelona, dels 4.000 que té Catalunya.

La decisió que va prendre aquest dijous el Govern de suspendre el transport interurbà a 13 comarques catalanes -la majoria de Girona i Barcelona- ha afectat 15.000 dels 38.000 alumnes, tot i que alguns d'ells han optat per anar fins a l'escola amb les seves famílies o amb un altre transport privat, si bé Mier no ha pogut concretar quants.

Alguns d'aquests col·legis no han tancat directament per l'afectació de l'onada de neu i fred, sinó per qüestions col·laterals com avaries en la calefacció o utilització dels dies de lliure disposició. La decisió de tancar centres s'ha pres conjuntament entre els alcaldes, els serveis territorials del Govern i els directors.

Consells

El transport de mercaderies pot veure's afectat i es podria restringir la seva llibertat de moviment, per la qual cosa Interior ha demanat al col·lectiu "paciència i prudència".

També ha insistit que els conductors siguin prudents al volant ja que poden haver-hi plaques de gel en la calçada i es poden produir retencions, per la qual cosa aconsella limitar els desplaçaments als necessaris.

D'altra banda, es recomana als ciutadans apagar les estufes i les xemeneies abans d'anar a dormir i vigilar que les calderes estiguin ben ventilades, evitant bloquejar les reixes de ventilació.

800 veïns de Calonge, Palafrugell i Castell-Platja d'Aro, dues hores sense llum

800 veïns de Calonge, Palafrugell i Castell-Plata d'Aro es van quedar a les 20:15 hores sense llum  com a conseqüència del temporal de neu que afecta Catalunya des d'aquest dijous.

Fonts de Fecsa-Endesa van explicar a Europa Press que l'avaria va ser conseqüència de la desconnexió d'una línia de mitja tensió.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1