Diumenge, 5 de febrer de 2012 | 15:39
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

L'Associació d'Internautes recorre la Llei Sinde

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Denuncien que pot provocar la creació d'una "Comissió de Censura"
L'Associació d'Internautes recorre la Llei Sinde
03/02/2012 13:20
9Persona treballant en el pc
EP.- L'Associació d'Internautes ha anunciat davant el Tribunal Suprem la impugnació del Reglament de la Llei Sinde sol·licitant la seva suspensió cautelar. Al mateix temps, llança una crida a comunitats virtuals i internautes perquè subscriguin aquesta demanda i demana "solidaritat econòmica per sufragar les despeses que aquest procés legal comporta".
"Recollint amb aquesta iniciativa les protestes de la Xarxa i del carrer", l'Associació ha impugnat el Reglament que desenvolupa les funcionis Comissió de Propietat Intel·lectual, "perquè atribueix a un òrgan administratiu competències assignades als jutges per Llei", i a més, perquè estableix "infraccions difuses i, sancions sense l'habilitació legal precisa", creant una "notable inseguretat jurídica que posa en perill els drets fonamentals dels ciutadans, en concret, llibertat d'expressió i la llibertat d'informació (art. 20 CE)", ha dit l'associació.

D'altra banda, l'Associació d'Internautes ha posat sobre la taula que "encara que la Llei Sinde modificava substancialment lleis com la de Comerç Electrònic, la de Propietat Intel·lectual, i la de la Jurisdicció Contenciosa, etc., en desenvolupar-les, el Reglament contradiu Sentències del TS/TC que interpreten els límits que ha de tenir en el seu abast, una norma d'aquest tipus".

Per aquests motius, i per les "greus conseqüències que per als drets fonamentals pot tenir l'engegada d'una Comissió de Censura, en aquestes condicions, sense que els seus límits estiguin perfectament definits", l'Associació d'Internautes considera "imprescindible suspendre la posada en pràctica de la norma aprovada pel Govern el passat 30 de desembre, "fins que existeixi una opinió judicial que l'avali".

L'Associació d'Internautes vol oferir la seva iniciativa a organitzacions, comunitats virtuals, llocs web i persones físiques "que comparteixin i vulguin recolzar aquesta petició al Suprem, convidant-los a subscriure un suport exprés per impedir que aquesta Llei lliberticida prosperi", a través d'un formulari publicat a la seva pàgina web.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1