Diumenge, 5 de febrer de 2012 | 15:37
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'empresa que gestiona els tramvies de Barcelona sospesa reduir serveis i acomiadar a conductors

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Treballadors de la CGT es concentren i demanem un transport públic i social
L'empresa que gestiona els tramvies de Barcelona sospesa reduir serveis i acomiadar a conductors
02/02/2012 18:52
tranviabcn2
L'empresa que gestiona els tramvies de Barcelona, Tram, sospesa diverses mesures d'ajust per adaptar-se a la retallada de despesa que li ha demanat per carta l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), han confirmat a Europa Press fonts de Tram.
Diverses fonts sindicals han concretat a Europa Press que la companyia ja els ha proposat un pla d'ajust en el qual es retallen els costos d'explotació del tramvia en un 35%, la qual cosa equivaldria a uns 10 milions d'euros.

Per aconseguir aquest estalvi, Tram s'ha arribat a plantejar l'acomiadament d'un 14% dels seus conductors entre les línies del Trambaix, que uneix Barcelona amb el Baix Llobregat, i el Trambesòs, que apropa la capital catalana al Barcelonès nord.

També valora suprimir la línia T6 --entre Sant Adrià i Gorg, i que registra un alt índex de vandalisme i viatgers sense bitllet--, i reduir freqüències, que en alguns casos --sobretot en el Trambesòs-- doblegaria el temps d'espera actuals i els allargaria fins a 20 minutos.

Fuentes sindicals de tots dos tramvies han explicat a més que els treballadors han fet una contrapropuesta a l'empresa, de la qual encara no han rebut resposta, i han demanat uns dies de demora per dialogar amb Tram, que manté que ara com ara estan en negociacions.

En una anotació en el seu blog, les seccions sindicals d'UGT en Trambaix i Trambesòs censuren que el tramvia hagi de reduir el seu servei i acomiadar als seus treballadors, amb el que temen que "el tramvia més eficient i rendible d'Espanya i un dels més rendibles i eficients d'Europa passi de l'elite a ser un més dels quals existeixen avui dia".

Futures protestes

Com a mesures de protesta, tots dos comitès proposen unir-se als empleats d'autobús, metre i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) --que gestiona el Bicing i la grua, entre uns altres-- per rebutjar conjuntament les pujades tarifàries i retallades de serveis.

Asseguren que ho proposaran en properes assemblees si prosperen les propostes de l'ATM, que ja ha exigit una retallada de 56 milions d'euros a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que gestiona el metre i l'autobús urbà de la capital catalana.

A més, estan predisposats a secundar la vaga proposada per treballadors d'autobusos i metre durant la celebració del Mobile World Congress (MWC), previst del 27 de febrer a l'1 de març, i barregen proposar una jornada de vaga general en tots els transports públics.

250 treballadors de CGT es concentren davant la Generalitat per un transport públic i social

Uns 250 treballadors de la CGT es concentren la tarda d'aquest dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar a la Generalitat un transport públic i social després de l'augment de tarifes que va entrar en vigor l'1 de gener.

Sota consignes com 'Per un ferrocarril públic i social' i 'Tarifes accessibles per a tots', els manifestants han iniciat la seva marxa cap a les 17.00 hores cap a la plaça Sant Jaume, on han lliurat a la Generalitat una proposta en la qual demanen reduir les tarifes del transport públic.

En declaracions a Europa Press, el portaveu de CGT a Barcelona, Carlos Navarro, ha explicat que una altra de les reivindicacions és que es publiquin els sous dels gestors i directius, així com del personal fora del conveni de les empreses públiques de transport.

Navarro s'ha oposat a la transferència de la infraestructura de Renfe i Adif a les comunitats autònomes, tal com reclama el Govern, perquè tem una possible privatització i que no es mantinguin els llocs de treball.

La manifestació, que no ha registrat cap incident, es preveu que acabi cap a les 19.00 hores a plaça Sant Jaume.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1