Diumenge, 5 de febrer de 2012 | 15:48
Vostè es troba a: Inici > Política >

Zapatero demana al PSOE "sentit d'Estat" per derrotar la crisi, no el PP

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reconeix en el seu comiat l'error d'haver admès tard la crisi
Zapatero demana al PSOE "sentit d'Estat" per derrotar la crisi, no el PP
03/02/2012 18:43
Zapatero en campanya
El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat al PSOE que tingui "responsabilitat" i "sentit d'Estat" amb l'actual Govern perquè el seu objectiu no és derrotar al PP sinó a la crisi econòmica.
Durant la seva intervenció en el 38è Congrés del PSOE per donar explicacions del seu informe de gestió, Zapatero va demanar als seus companys que facin el que el PP, quan estava en l'oposició, no va fer amb l'Executiu socialista.

"Permeteu-me que us digui, encara que aquesta no serà ja la meva tasca, que si quan estàvem al Govern demanàvem responsabilitat i sentit d'Estat, ara que estem en l'oposició, demostrem responsabilitat i sentit d'Estat, perquè l'objectiu del PSOE no és derrotar al PP sinó a la crisi", va asseverar.

Durant el seu extens informe va realitzar un repàs de les tres lliçons que s'han de treure en aquesta crisi, tant globalment com a nivell europeu i espanyol. En aquest últim cas, va destacar la necessitat d'anteposar la capacitat productiva, la indústria, la tecnologia, la innovació i la nova manera d'afrontar l'educació.

També va dedicar un espai a la cultura, per queixar-se que a Espanya es discuteix per tot i que a ell li ha tocat discutir fins i tot pel Quixot de la Manxa. Ha  arribat a dir que per defensar la cultura a ell li han donat "fins a en la cella".

En qualsevol cas, va realitzar una defensa de les mesures que el seu Govern va adoptar a partir de maig de 2010, encara sabent les conseqüències socials i electorals que això anava a comportar. En aquest context, va reivindicar les mesures adoptades assegurant que gràcies a elles Espanya no està ara intervinguda.

En el capítol de l'autocrítica, va assumir l'error d'haver reconegut tard la crisi econòmica, però també va descarregar la seva culpa assegurant que a ell se li ha exigit més del que ningú podia predir.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1