lamalla.cat > Política

06/02/2012  13:25h

El PP manté un còmode avantatge

Segons el darrer baròmetre del CIS, els populars només han perdut dos punts malgrat els plans d'ajust que ha aprovat

LAMALLA.CAT / AGÈNCIES 

  • Opcions enllaços externs

Segons el darrer baròmetre del CIS, el PP ha perdut dos punts en la intenció de vot respecte a les eleccions del 20-N, quan van aconseguir una àmplia majoria, però manté un còmode avantatge sobre el PSOE de 14,7 punts. I és que els socialistes, de la seva banda, també perden suport respecte al novembre, en concret set dècimes. CiU també baixaria set dècimes, ja que l'enquesta concedeix als convergents un 3,4% de vot estimat, davant del 4,1% aconseguit a les eleccions generals; mentre que IU i UPyD són els partits que més pugen, un punt cadascun. Pel que fa a la valoració de líders, Rosa Díez és la més valorada juntament amb Mariano Rajoy, tot i que cap dels dos aconsegueix el 5. Del nou executiu, els ministres millor valorats són Alberto Ruiz Gallardón, Soraya Sáenz de Santamaría Ana Pastor, que aproven.


Segons el baròmetre del CIS de gener, el primer després del 20-N, si ara es fessin eleccions el PP sumaria una estimació de vot del 42,7%, dos punts menys que al novembre però un percentatge que li permet mantenir un fort avantatge de 14,7 punts sobre el PSOE, que hauria perdut també suport electoral, encara que menys, amb un 28% dels sufragis, set dècimes menys que en els comicis de novembre.

De la seva banda, Esquerra Unida puja un punt en estimació de vot respecte als resultats electorals, fins al 7,9%, igual que UPyD, que eleva en un altre punt el seu percentatge, fins a arribar al 5,7%.

Segons el baròmetre, la líder de UPyD, Rosa Díez, és la dirigent política més valorada pels ciutadans per davant del president del Govern central, Mariano Rajoy, encara que cap dels dos arriba l'aprovat. Després van la portaveu de Geroa Bai, Uxue Barkos, i el nou secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

De la seva banda, Alberto Ruiz Gallardón és el ministre més valorat del nou Govern, que a més aconsegueix aprovar al costat d'altres membres del Gabinet: la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i la ministra de Foment, Ana Pastor. El menys valorat de l'Executiu és el ministre de Defensa Pedro Morenés. En la llista dels líders més valorats, després de Díez i Rajoy,


Publicat 06/02/2012  13:25h


  • Opcions enllaços externs


Comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

  • Les opinions són dels internautes, no pas de lamalla.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis vigents.
  • lamalla.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.



  • imatge

    EFE/Diego Crespo

 



Enquesta

La derrota de Chacón al PSOE ajudarà el PSC a marcar perfil propi?

%
%

Quin líder li convé més al PSOE?

%
%