Dilluns, 6 de febrer de 2012 | 19:03
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Telefónica portarà la fibra òptica al juliol a totes les llars de Barcelona

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha contractat a 1.300 persones per instal·lar-la
Telefónica portarà la fibra òptica al juliol a totes les llars de Barcelona
06/02/2012 17:19
Kim Faura, Director General de Telefònica a Catalunya
Telefónica preveu fer arribar al juliol a totes les llars de Barcelona la tecnologia de fibra òptica, proporcionant així una velocitat de 100 megues de pujada i baixada per 39,90 euros al mes a els qui s'abonin, i convertirà la capital catalana en la primera ciutat espanyola coberta al cent per cent amb aquesta tecnologia.
Al costat de l'alcalde Xavier Trias, el director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que la multinacional espanyola preveu complir aquests plans al juliol, abans de les vacances estiuenques, i oferir així millors prestacions que les que proporciona les xarxes ADSL per 15 euros mensuals més.

Així, els clients que s'abonin al servei disposaran de més velocitat de transferència de fitxers, a més de poder rebre senyal de televisió en alta definició i, en un futur, veure-la en tres dimensions sense haver d'usar ulleres especials.

Per desplegar la fibra òptica íntegrament, Telefónica ha contractat 1.300 persones entre enginyers, comercials, operaris de construcció de xarxa i instal·ladors de xarxa a domicili, els quals podrien continuar treballant una vegada proveïda la xarxa de fibra òptica a Barcelona per ampliar-la a la resta de Catalunya.

Així, se sumen als 700 de recent creació a la ciutat en un nou 'callcenter' destinat a donar serveis d'atenció al client en català, per la qual cosa aconsegueix així les 4.000 ocupacions directes a Barcelona i 2.000 indirectes.

Malgrat no donar xifres exactes sobre la inversió total, Faura ha detallat que l'any passat van invertir 334 milions d'euros a Catalunya, dels quals "gairebé tots" es van destinar a Barcelona per a tecnologies mòbils i fixes, i ha afirmat que Telefónica està oberta a compartir les instal·lacions que realitzi d'ara fins a juliol amb altres operadors, sempre que comparteixin també el seu cost.

Faura ha vinculat la implantació de la fibra òptica a Barcelona amb la seva capitalitat mundial del mòbil, ja que afavorirà la transferència de dades dels smartphones: "El 70% del tràfic es fa en entorns Wifi amb tecnologia fixa, per la qual cosa jugarà un paper fonamental".

MWC: "Altres jocs olímpics"


En això ha coincidit Trias, qui creu que l'aposta encaixa amb el plantejament de la ciutat com 'smart city' i capital mundial del mòbil, i ha remarcat la necessitat d'apostar per les noves tecnologies: "Hem de portar-les als ciutadans perquè és una millora en serveis i benestar de les persones".

A més, el primer edil ha afirmat que Barcelona es posiciona en una situació avantatjosa respecte a les altres per ser la primera a cobrir tot el seu territori, i ha subratllat la importància del Mobile World Congress (MWC) d'aquest febrer, que ha definit com "uns nous Jocs Olímpics que han tocat a la ciutat".

En paral·lel, Faura ha explicat que les negociacions amb GSMA -l'organització del WMC- per establir la seu de la fundació de la Capital Mundial del Mòbil en la tenda de Telefònica a la plaça Catalunya estan avançades i "les possibilitats són molt altes".

D'arribar a un acord, del que ambdues entitats parlen "cada setmana", la instal·lació faria també de museu i albergaria una mostra de les últimes tecnologies en telefonia mòbil.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1