vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
PREMIS GAUDÍ
Ha vist les pel·lícules premiades als Gaudí?
13 %
17 %
70 %
64 vots
Dimarts, 07 de Febrer de 2012
Actualitat

Cultura

06/02/2012
20:49  h.
Mor Antoni Tàpies, als 88 anys d'edat
Desapareix un dels artistes cabdals del segle XX a Europa
Sense títol
L'artista català Antoni Tàpies ha mort aquesta tarda a Barcelona a l'edat de 88 anys, segons ha comunicat la família del pintor a l'Ajuntament de la ciutat.

Tàpies, que feia temps que es trobava en un delicat estat de salut, ha estat un dels grans artistes europeus del segle XX. Va néixer a Barcelona el 1923 en el si d’una família burgesa, culta i catalanista, immersa des de mitjan segle XIX en una tradició editorial i llibretera que ben aviat va despertar en l’artista un amor pels llibres i la lectura.

Aquesta predisposició es va veure accentuada en la llarga convalescència d’una malaltia pulmonar, durant la qual va iniciar els seus tempteigs artístics. Progressivament es va dedicar amb més intensitat al dibuix i a la pintura, i va acabar deixant els seus estudis de dret per dedicar-s’hi plenament.

Tàpies, que sempre es va comprometre amb l'autogovern català, és un dels principals exponents a nivell mundial de l'informalisme. La seva obra gaudeix d'un centre d'estudi i conservació a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

De formació autodidacta, les pintures matèriques formen una part substancial de l’obra de Tàpies. Va formar part del grup Dau al Set.

El comiat d'Antoni Tàpies es farà en la intimitat familiar, però segons un comunicat penjat a la pàgina web de la Fundació, aquesta romandrà amb les portes obertes dos dies (dimarts 7, de les 15 h a les 21 h; i dimecres 8, de 9 h a 21 h) com a símbol d'homenatge.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
5Veure i/o afegir comentaris
LA BOINA:Per mi artisticament, era un cara dura. No sabia pintar, ni d...
Comentaris (5 en total)
LA BOINA
07/02/2012 08:36
Per mi artisticament, era un cara dura. No sabia pintar, ni dibuixar. Feia el que li sortia del mànec.... Una fàbrica de fer bitllets legalitzada pels ignorants. Ostia, he quedat descansat.¡¡
Jordi Corroní
06/02/2012 22:21
Aquest senyor no era comunista i, per tant, internacionalista i tercermundista?. Què hi té ha veure, això, amb la intel.ligència, amb la sobirania, amb la democràcia o amb Catalunya?.
ferran
06/02/2012 22:09
Un gran artista, compromès amb el país i contra la dictadura. Descansi en pau.
Josep
06/02/2012 22:01
Descansi en pau. Era un home molt intel.ligent
Narcís
06/02/2012 21:35
Al cel sigui! PD: quanta gent com vós ens hi manca avui .. i pro sobirans ( sigui per simple defensa pròpia)!
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida