Dimarts, 7 de febrer de 2012 | 14:35
Vostè es troba a: Inici > Esports >

El FC Barcelona, premi Laureus al 'Millor equip de l'any'

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Djokovic li arrabassa el títol individual a Messi
El FC Barcelona, premi Laureus al 'Millor equip de l'any'
07/02/2012 09:19
Puyol aixeca la copa del Barça com a campió del Mundial de Clubs
El FC Barcelona i el tennista serbi Novak Djokovic han estat premiats com a 'Millor equip de l'any' i 'Millor esportista masculí internacional de l'any' respectivament, en la gala dels premis Laureus, considerats com els 'Oscar' de l'esport, en un acte celebrat a Londres.
Els de Pep Guardiola, després d'allargar la seva tirania al món del futbol amb cinc títols més per a les seves vitrines --Lliga, Copa d'Europa, Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs--, van ser designats com el millor equip del curs 2011, per davant d'entitats amb tanta repercussió mundial com els 'All Blacks' neozelandesos, els Dallas Mavericks de la NBA o l'escuderia Red Bull.

Pel que fa a l'apartat individual, dies després de revalidar l'Open d'Austràlia, el serbi Djokovic es va alçar amb la distinció de millor tennista de l'any, gràcies als tres 'Gran eslam' amb els quals es va fer en el 2011, on també va aconseguir el número u del rànquing mundial. D'aquesta manera, 'Nole' relleva al també tennista Rafa Nadal i deixa sense aquesta distinció al futbolista del Barcelona Lionel Messi.

D'altra banda, en la categoria de 'Millor esportista femenina internacional de l'any', la distinció va ser per a l'atleta kenyana Vivian Cheruiyot, gràcies a la doble medalla d'or que va obtenir en els Mundials d'Atletisme de Daegu, en les distàncies de 5.000 i 10.000 metres.

El golf norilandés i el surfista Kelly Slater, protagonistes

Sorprenentment, el golf d'Irlanda del Nord es va fer amb dos entorxats particulars. El jove Rory McIlroy va ser coronat com el 'Millor esportista revelació de l'any' després de guanyar el seu primer 'Major' amb el 'US Open'. Mentre que el també golfista norirlandés Darren Clarke va rebre la distinció a 'Millor reaparició internacional de l'any' després d'imposar-se en el 'British Open' amb 42 anys, i es va imposar així al jugador del FC Barcelona Eric Abidal i al també golfista Sergio García.

Però el gran triumfador de la nit va ser el surfista nord-americà Kelly Slater, doncs després de tornar a fer-se amb el premi al 'Millor esportista extrem internacional de l'any' suma un total de quatre premis Laureus, fita que fins ara només havia aconseguit el tennista suís Roger Federer.

En la categoria de 'Millor esportista amb discapacitat de l'any', el guardó va ser a parar al velocista Óscar Pistorius. L'atleta, més conegut com 'Blade Runner', a més de ser el primer amputat a sumar una medalla de plata en uns Mundials -en els 4x100-, podria convertir-se en el primer esportista discapacitat a competir en una cita olímpica amb participants sense minusvalidesa, d'obtenir la marca mínima per a Londres 2012.

En un altre ordre de coses, fora dels guardons als esportistes d'actualitat, també l'exfutbolista anglès Sir Bobby Charlton va rebre un Laureus pel seu intachable trajectòria, mentre que el també exjugador de futbol, el brasiler Rai, va ser reconegut amb un premi a la seva campanya en pro de la justícia social.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1