lamalla.cat > Cultura > Cinema

07/02/2012  18:53h

Mascarell: "La gala no em va agradar gens, gens, gens"

El conseller de Cultura retreu a Joel Joan les associacions entre corrupció i política en l'entrega dels Premis Gaudí

LAMALLA.CAT / AGÈNCIES 

  • Opcions enllaços externs

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha expressat el seu malestar amb la gala dels Premis Gaudí al president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan. Mascarell ha declarat públicament que la gala no li va agradar "gens" perquè, al seu parer, no aportava autoestima al sector del cinema. En la tradicional rebuda als premiats al Palau de la Generalitat, el conseller no ha ocultat la seva decepció: "La gala no em va agradar gens, gens, gens, gens".


Al titular de Cultura el van incomodar sobretot les bromes recurrents en diversos números musical que vinculaven política i corrupció. "S'ha d'admetre que en l'àmbit de la política potser hi ha molts corruptes, però també hi ha qui no ho és".

Mascarell també ha retret als professionals del sector cinematogràfic les seves queixes. "Hi ha gent que té menys dret a queixar-se", ha dit en al·lusió al pressupost d'enguany de la conselleria, que prima els creadors, i entre ells als cineastes, més que els grans equipaments, els més afectats per les polítiques d'austeritat.

Absència dels principals premiats
A l'acte protocol·lari d'aquest dimarts estava previst que assistissin tots els guardonats, però només hi han acudit alguns d'ells, com el productor de 'Mientras duermes', Julio Fernández, o el director de 'Catalunya über alles!', Ramon Térmens.

No han assistit cap dels actors premiats - Luis Tosar, Lluís Homar, Verónica Echegui i Vicky Peña - ni tampoc Jaume Balagueró i Kike Maíllo, els directors de les dues pel·lícules més reconegudes, 'Mientras duermes' i 'Eva'.


Publicat 07/02/2012  18:53h


  • Opcions enllaços externs


Comentaris

  • Ramon 49 - 08/02/2012 - 11:26h

    A mi els transfugues no m'agraden gens, gens, gens.

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

  • Les opinions són dels internautes, no pas de lamalla.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis vigents.
  • lamalla.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.


'Mientras duermes' i 'Eva' acaparen els premis Gaudí


  • imatge

    Generalitat de Catalunya