Dimecres, 8 de febrer de 2012 | 14:54
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

L'Acadèmia del Cinema Català desmenteix un 'plantón' a Mascarell

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Conseller diu que la Gala dels premis Gaudí no li va agradar "gens"
L'Acadèmia del Cinema Català desmenteix un 'plantón' a Mascarell
07/02/2012 19:50
Mascarell al costat dels premiats del Cinema Català
CatalunyaPress/agències.- La ressaca dels premis Gaudí ha aixecat molta revolada, amb les crítiques del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'absència de varis dels premiats a la cerimònia oficial d'aquest dimarts, que l'Acadèmia de Cinema Català ha atribuït a compromisos laborals.
Fonts de l'Acadèmia del Cinema Català han assegurat a CatalunyaPress que l'absència d'alguns dels premiats a la cerimònia d'homenatge que els ha tributat aquest dimarts la Conselleria de Cultura, amb Ferran Mascarell al capdavant, es devia a compromisos laborals o a la seva condició de no residents a Catalunya, per la qual cosa havien tornat a les seves llars després de la gala.

Segons aquestes fonts, cada pel·lícula ha estat representada en la cerimònia celebrada en el Palau de la Generalitat. L'absència dels actors premiats -Luis Tosar, Lluís Homar, Verónica Echegui i Vicky Peña-, com dels directors de les dues pel·lícules triomfadores, Jaume Balagueró ('Mentre dorms') i Kike Maíllo ('Eva'), havia aixecat molta polèmica, especialment després de les crítiques del Conseller a les protestes dels cineastes durant la gala per les retallades.

Mascarell no ha acceptat de grat les crítiques rebudes i ha respost en la cerimònia d'aquest dimarts assegurant que la gala de lliurament dels premis Gaudí "no em va agradar gens, gens, gens, gens i gens".

Segons el Conseller de Cultura, "s'ha d'admetre que en l'àmbit de la política pot ser que hi hagi molts corruptes, però també hi ha els qui no ho són", i també ha retret al sector del cinema que es queixi constantment.

"Hi ha gent que té menys dret a queixar-se", ha dit, en clara al·lusió al pressupost de la Conselleria per aquest any, que preval als creadors i entre ells als cineastes més que als grans equipaments, els més afectats per les retallades.

Així, ha fet una indirecta al·lusió a l'estat del Gran Teatre del Liceu: "Hem pres la decisió que algunes institucions tinguin problemes i unes altres no", ha asseverat, i ha afegit que el seu departament ha repartit a favor del cinema.

"Les administracions estem fent un esforç tremendament gran perquè el cinema català segueixi avançant", ha remarcat.

Mascarell no ha volgut aprofundir en la polèmica i s'ha acollit a la llibertat d'expressió: "No és la meva responsabilitat fer els guions però tampoc és la meva obligació no dir les coses com són o almenys com jo les veig", ha resolt. Des de l'Acadèmia del Cinema Català no han volgut respondre al Conseller i han respectat la seva opinió personal.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1