Dijous, 9 de febrer de 2012 | 12:42
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els treballadors de TMB amenacen el Mobile World Congress

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Metro i autobusos aniran a la vaga el dia de l'inici del congrés de mòbils
Els treballadors de TMB amenacen el Mobile World Congress
26/01/2012 18:49
Protesta dels treballadors de TMB
P. Alegre.- Els treballadors de TMB han protagonitzat aquest dijous en Barcelona una nova jornada de protestes contra la pujada de tarifes i el “xantatge” al que denuncien que els sotmet la direcció de l'empresa, a la qual han insistit a exigir la seva dimissió i a la qual acusen de voler que els treballadors paguin la seva “mala gestió”. Com a resposta, han acordat realitzar una jornada de vaga el dia d'inici del MWC.
Prop de 3.000 treballadors de TMB, tant de Metro com d'Autobusos, s'han concentrat en el matí d'aquest dijous a la Plaça Universitat, des d'on han marxat en manifestació cap a la Plaça de Sant Jaume per reclamar la dimissió de la direcció. A la tarda s'ha repetit la protesta, amb una xifra semblant de manifestants.

Els treballadors han realitzat la protesta per duplicat perquè tots poguessin participar, doncs no havia convocada una jornada de vaga i s'han repartit segons els torns. En ambdues manifestacions s'ha votat en assemblea convocar una jornada de vaga per al proper 27 de febrer, coincidint amb l'inici del Mobile World Congress, segons fonts sindicals.

Segons el portaveu de TB (Transports de Barcelona -branca d'autobusos de TMB-) de la CGT Josep Gargante, la direcció de TMB està fent xantatge als treballadors, obligant-los a triar entre una retallada salarial o un Expedient de Regulació d'Ocupació, mesures que no estan disposats a negociar, per la qual cosa han assegurat que el seu sindicat no s'asseurà en la taula de negociació mentre no les retirin.
Protesta de lso treballadors de TMB
“Nosaltres no negociarem retallar-nos els salaris”, ha assegurat Gargante, qui, davant el bloqueig de la situació ha instat a la direcció de l'empresa de capital públic al fet que “retallin unilateralment”, encara que ha amenaçat que en cas que actuïn així hi haurà represàlies dels treballadors.

En declaracions als mitjans recollides per EuropaPress, el president del comitè d'empresa dels treballadors de metro, Pere Ramon, ha reclamat a TMB transparència econòmica: "No es pot parlar de retallades si no es donen les dades".

"¿Què fan amb el 30% de pujada tarifària? No entenem com amb diners públics no coneixem el que guanyen els directius; és inadmissible", ha defensat.
Anna
28/01/2012
TMB, ACA, LICEU ETC. . .Tots en el mateix sac. Tots sabem moltes coses, tots tenim dades , tots no hem entès el que passava en alguns departaments, tots hem vists com es feien despeses incoherents, o es contractaven persones en càrrecs "nous", de vegades cosins o nebots o parents llunyans de . . . ves a saber qui. En definitiva no som tontos, tenim criteri, però no ens han donat el poder de decidir.La nostre tasca ha estat fer bé la nostre feina, rendint al màxim, amb un repte diari i donant les gracies per gaudir d'una bona feina i comptant que tot aniria bé, mentre no sortíssim del rovell d'ou. I nosaltres no hem sortit, hem seguit el fil., Ja portem temps en estira i arronsa i sentin olor a cremat. Es un mal son, com veure una pel-lícula de aquelles dolentes amb un argument sense cap ni peus, amb un titol "EN EL NOM DE LA CRISIS TOT ESTA JUSTIFICAT" Director: Perquè ho dic jo. Productors: tots aquells que podrien fer les cosses ben fetes peró no tenen la mes mínima intenció. No ens queda un altre que començar a prendre mesures per a poder recuperar el que ens pertany.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1