Dijous, 9 de febrer de 2012 | 12:40
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Volen que el PSC s'adhereixi a una cosa que es diu pacte fiscal i que no se sap què és"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Montilla critica que CiU només busqui adhesions
"Volen que el PSC s'adhereixi a una cosa que es diu pacte fiscal i que no se sap què és"
09/02/2012 11:58
montilla rac1
CatalunyaPress.- L'expresident de la Generalitat i exprimer secretari del PSC José Montilla s'ha mostrat aquest dijous molt crític amb CiU, a la qual ha acusat de presentar un nou pacte fiscal “que no se sap què és” i buscar solament adhesions i ha recordat que l'acord que ell va pactar "descriu la cistella d'impostos".
Per a Montilla, "una cosa és negociar i una altra adherir-se", en referència a les acusacions de CiU, que, escudant-se en què la majoria social vol un nou pacte fiscal, afirmació de la qual no hi ha dades, titlla d'anticatalà a tot aquell que no s'afegeix a la reivindicació que abandera d'un nou acord de finançament per a Catalunya.

"Volen que el PSC s'adhereixi a una cosa que es diu pacte fiscal i que no se sap què és. Jo quan era president vaig fer un pacte fiscal, un acord de finançament que descriu la cistella d'impostos", ha recordat l'expresident català.

En aquest sentit, Montilla ha recordat al Govern que "el congrés del PSC respecte al pacte fiscal va fixar una posició que no és la de CiU, i és la que ha defensat Carme Chacón".

Montilla també respon així a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, qui en un article d'opinió va assegurar aquesta setmana que si Espanya no canvia la seva actitud enfront de Catalunya i accepta un nou pacte fiscal, l'alternativa és la independència.

El resultat de Chacón prova que un català pot liderar el PSOE


D'altra banda, José Montilla ha afirmat que el resultat de Carme Chacón al congrés del PSOE del cap de setmana passat demostra que un català pot aspirar a liderar el socialisme espanyol.

En una entrevista de Rac1, ha sostingut que la diferència de 22 vots entre les candidatures de Chacón i d'Alfredo Pérez Rubalcaba -nou primer secretari- demostren que un membre del PSC pot aspirar a liderar el PSOE.

L'exlíder dels socialistes catalans ha evitat dir si li agrada la nova Executiva formada per Rubalcaba al·ludint al fet que ell no milita en el PSOE, encara que ha subratllat que s'ha d'acceptar el resultat democràtic i "treballar per una oposició útil i per ser alternativa de govern".

"Aquesta nova direcció és del PSOE i jo no milito en el PSOE", ha remarcat Montilla, que, no obstant això, ha subratllat que té molt bona relació amb el nou capdavanter dels socialistes espanyols.

Montilla ha defensat que la reformulació de les relacions entre PSC i PSOE que es va acordar al congrés del PSC no havia de tractar-se en el conclau del PSOE, sinó en reunions bilaterals entre les noves direccions de tots dos partits.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1