Dijous, 9 de febrer de 2012 | 12:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

C’s: "L'acord de la PPvergència és un 'impuestazo' que penalitza a les classes mitjanes"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Jordi Cañas proposa retallar en construcció nacional
C’s: "L'acord de la PPvergència és un 'impuestazo' que penalitza a les classes mitjanes"
08/02/2012
Jordi Cañas en rdp en el Parlament
Per al diputat i portaveu de Ciutadans (C’s), Jordi Cañas, “l'acord de la PPvergència” sobre les noves taxes i principalment sobre l'impost sobre els malalts “l'única cosa que fan és retallar els drets i augmentar els impostos sobre qui més pateix la crisi” i que tenen per únic objectiu “satisfer les ànsies recaptatòries de Mas-Colell”.
El diputat de C’s considera que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, entén el món “com una taula d’excel sense pensar en la llosa que pateixen les classes populars”.

L'alternativa que proposa C’s és retallar en construcció nacional: “No més taxes, més retallades en construcció nacional”, ha exigit perquè “si no es gasta en el que no es deu no s'han d'augmentar els impostos on no es deu”. En aquest sentit, ha assegurat que si s'aprovessin les esmenes de C’s “estalviaríem més de 500 milions d'euros”.

Jordi Cañas ha explicat les principals esmenes de C’s a la Llei de Mesures Fiscals i Financeres: “Les esmenes de C’s volen suprimir totes la taxes que han presentat el Govern de CiU i el seu soci, el PP, que suposen més impostos que asfixiaran al ciutadà mig” per això proposen la supressió de l'impost sobre els combustibles que Cañas ha recordat que “la UE l’ha declarat il•legal” o la supressió del “’medicamentazo’ o l'impost sobre els malalts” perquè “penalitzar als ciutadans que necessiten medicaments, que són prescrits per l'administració no per ells, és injust, immoral i probablement il•legal”. El portaveu de C’s ha pronosticat que la recaptació no serà per pal•liar el dèficit sinó per “aprimar el deute que té el Govern amb les farmàcies”. Una altra proposta és “compensar la pujada estatal de l'IRPF reduint el mateix tant per cent del tram autonòmic per a les rendes de classe mitja”.

Altres esmenes van dirigides a protegir l'accés a drets bàsics com a “supressió de la taxa d'accés a la justícia” perquè és una taxa “discriminatòria no dissuasòria que atempta contra el dret a una justícia efectiva i penalitza l'accés a aquest dret bàsic”. Per això, ha recordat que si sumen suports ho portaran Consell de Garanties Estatutàries. En relació als impostos que frenen l'activitat econòmica, també exigeixen la supressió de la taxa turística i la supressió de l'article que “multiplica per tres la taxa que paguen els operadors i explotadors d'escorxadors”. En aquest sentit, Cañas ha afirmat que “sembla que aquest Govern vulgui dinamitar els sectors econòmics que funcionen”. Respecte als drets laborals, el diputat de C’s ha demanat també la supressió de tots els articles que “retallen drets dels treballadors públics, que intenten derogar o congelar els pactes sindicals” perquè “el que està passant a Catalunya amb els drets dels treballadors només és propi d'una república bananera”. Finalment, ha anunciat que volen “recuperar l'últim tram autonòmic de l'impost de successions per a les grans fortunes” perquè “l'objectiu de Ciutadans és defensar la classes mitges i populars que no poden aguantar el pes de la crisi”.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1