Dijous, 9 de febrer de 2012 | 12:43
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

El Sindicat de Periodistes critica la reforma de la CCMA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Lamenta que elimini el consens en les decisions
El Sindicat de Periodistes critica la reforma de la CCMA
09/02/2012 09:10
Sessió de control de la CCMA
El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha lamentat l'essència "regressiva" de la reforma prevista pel Govern per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) perquè no recull les propostes que demanen que es mantingui el consens en la presa de decisions.
Segons ha informat aquest dimecres el SPC en un comunicat, tampoc té en compte el consens en l'elecció dels membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i dels membres de la CCMA, "veritable eix vertebrador de la llei vigent".

"Si s'aprova la reforma, se substituiran les majories de dos terços previstes fins ara per la simple majoria absoluta, que es pot aconseguir sense consens i per acords dels representants de dos grups", han criticat.

Segons el sindicat, en l'informe previ s'han incorporat esmenes del Grup Popular, i les propostes pel PSC, que han aconseguit introduir un conseller més al Consell de Govern i una vicepresidència.

També s'han incorporat propostes del comitè d'empresa de Tv3 i del SPC, "que mitiguen l'abast de les destrosses", perquè reforcen els criteris professionals per a l'elecció dels membres del CAC i del Consell de Govern de la Corporació, reclamen que la presidència del CAC l'esculli el Parlament, que s'asseguri la presència dels treballadors en el consell assessor i que aquest mantingui l'autonomia respecte al Consell de Govern.

"La societat catalana no mereix aquesta reculada en la democratització dels seus mitjans públics. Si es consuma, es ressentirà el pluralisme social, la independència professional i el prestigi i potència dels mitjans de la CCMA, cobejada des d'interessos privats de grups multimèdia", han advertit.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1