Dijous, 9 de febrer de 2012 | 12:33
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"No té sentit que pugin el preu quan empitjoren el servei"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els treballadors de TMB voten boicotejar el Mobile World Congress
"No té sentit que pugin el preu quan empitjoren el servei"
08/02/2012 11:54
Protesta dels treballadors de TMB
Els treballadors d'autobusos i metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han aprovat en dues assemblees aquest dimecres convocar una vaga per als dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març, coincidint amb Mobile World Congress que organitzarà la capital catalana.
Segons ha confirmat a CatalunyaPress el portaveu de la secció sindical de CGT de conductors d'autobusos, Josep Garganté, els treballadors han recolzat la iniciativa proposada durant les manifestacions del 26 de gener, i faran un atur per la fira del mòbil de Barcelona, una mesura  confirmada en la segona reunió.

Els treballadors de TMB pretenen protestar així contra la decisió de l'empresa de congelar-los els salaris, incomplint així el conveni col·lectiu i acords prèviament signats amb la direcció, a la qual exigeixen la seva dimissió. També s'han posicionat a favor del transport púbic i exigeixen que es restableixin les línies d'autobusos suprimides i la freqüència de pas dels vehicles.

Els treballadors també protesten contra l'encariment dels preus dels bitllets del transport, doncs, segons Gargante, "no té sentit que pugin el preu quan empitjoren el servei".

La idea d'anar a la vaga va sortir de les dues manifestacions que van realitzar més de 3.000 treballadors -segons la Guàrdia Urbana- el 26 de gener pel centre de Barcelona, i en la qual varis d'ells van proposar un atur coincidint amb la fira del mòbil, la votació final del qual serà en les assemblees d'aquest dimecres.

En paral·lel, en els últims dies tots dos comitès han manifestat el seu rebuig a les mesures de TMB mitjançant cartells penjats en els autobusos i parades de metro, en el qual expressen la seva frontal oposició a les retallades.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1