Dijous, 9 de febrer de 2012 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rajoy replica que prepararà els pressupostos en només tres mesos

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Insisteix a esperar a conèixer les previsions de la UE
Rajoy replica que prepararà els pressupostos en només tres mesos
08/02/2012 13:39
9Mariano Rajoy al Congrés
EP.- Mariano Rajoy ha replicat a Alfredo Pérez Rubalcaba que no pot presentar els Pressupostos Generals de l'Estat abans del 30 de març, encara que ha recalcat que el seu Govern va a preparar els comptes de l'Estat "en tres mesos" quan habitualment es dediquen a això "entre cinc i sis mesos".
Durant la seva rèplica als grups parlamentaris en el Ple del Congrés dedicat a la cimera europea del passat 30 de gener, Rajoy ha respost a l'acusació de Rubalcaba, que ha argumentat que el president no vol presentar els pressupostos abans del 25 de març, dia d'eleccions a Andalusia, perquè "no vol que se sàpiga" el que vol fer, i li ha instat al fet que porti els comptes al Congrés abans d'aquesta data.

Ni una paraula de les andaluses

El cap de l'Executiu ha respost al retret encara que ha avançat que la seva voluntat és "fer l'impossible per no entrar en aquest tipus de coses". Així, i sense esmentar en cap moment la cita amb les urnes que tenen els andalusos en mes i mig, ha insistit a defensar la data del 30 de març, que ha recordat, va ser la que va anunciar durant el debat d'investidura.

A més, ha apuntat que Rubalcaba no és "nou" i per tant "sap" que el Govern comença a "treballar" en l'elaboració dels PGE "a l'abril i maig" per a la seva presentació al Parlament el 30 de setembre, com marca la legislació. "Nosaltres ho anem a fer en tres mesos, no em culpi a mi de no tenir-los aquí perquè jo he arribat al Govern al desembre", ha reblat el president.

A més, ha discrepat amb Rubalcaba sobre la necessitat de comptar amb les previsions europees per a l'elaboració dels comptes i ha recordat que les previsions "oficials" per a Espanya en 2012 són encara les del Govern anterior, que parlaven que l'economia creixeria aquest any un 2,3%.

Rajoy ha recordat que el 23 de febrer la Comissió Europea publicarà les seves previsions macroeconòmiques i ha explicat que vol que el pressupost que es porti al Congrés "estigui en la línia de les previsions que faci la Comissió Europea". Per això, ha insistit, una vegada que es coneguin aquestes xifres, el Govern presentarà el seu escenari macroeconòmic, després el sostre de despesa i finalment els PGE, "de conformitat" amb el que va dir en el debat d'investidura.

A la petició de Rubalcaba que el Govern presenti els seus comptes abans del 25 de març s'ha sumat el portaveu d'IU, Cayo Lara, qui també ha defensat que les eleccions andaluses "no haurien de servir com a excuses" per presentar uns comptes que, ha dit, "estan en alt nivell d'elaboració".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1