Dissabte, 11 de febrer de 2012 | 12:34
Vostè es troba a: Inici > Política >

La PPvergència, cada vegada més visible

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reunions a Barcelona i Madrid per pactar retallades
La PPvergència, cada vegada més visible
07/02/2012 18:55
9Alicia Sanchez Camacho i Artur Mas, reunits
CatalunyaPress/agències.- Encara que tots dos partits s'obstinin a negar un acord de llarg recorregut, cada vegada són majors les mostres que apunten al fet que hi ha un pacte de Govern entre CiU i PP, que els permet a tots dos tenir un suport a les retallades que han aprovat o preveuen fer-ho.
Aquest dimarts, mentre dirigents del Partit Popular de Catalunya es reunien amb membres el Govern de CiU per negociar els pressupostos d'aquest any, Josep Antoni Duran i Lleida feia el propi a Madrid amb Soraya Sáenz de Santamaría.

En la reunió entre la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, s'ha tractat la reunió bilateral Estat-Generalitat; però també l'agenda de treball legislativa i de reformes que està duent a terme l'Executiu, que ara com ara compta amb el suport de Convergència.

Encara que l'executiu espanyol no necessiti dels vots de cap altre partit per treure endavant les mesures d'ajust que planeja, el suport d'altres forces polítiques és molt important de cara a transmetre estabilitat als mercats.

Segons han informat fonts de la Vicepresidència, aquesta reunió s'ha desenvolupat en un ambient constructiu i ha tingut per objecte que el diàleg fructífer entre el Govern i els nacionalistes catalans contribueixi a la "qualitat" i l'"estabilitat" de les reformes que han d'adoptar-se en l'àmbit pressupostari, laboral i financer.

Les mateixes fonts han assegurat que en la trobada no s'ha tractat la denominada 'agenda catalana', sinó que s'ha centrat exclusivament en l'agenda de treball que té el Govern i en la reunió bilateral Estat-Generalitat, per la qual encara no hi ha data.

La trobada entre Santamaría i Duran es produeix després que la setmana passada el president del Govern, Mariano Rajoy, va rebre en La Moncloa al de la Generalitat, Artur Mas; i mentre Alicia Sánchez Camacho negocia amb Andreu Mas-Colell la tramitació dels pressupostos catalans.

A canvi del suport popular, Alicia Sánchez Camacho ha pogut anotar-se el punt d'haver retardat l'aplicació de la taxa turística i evitat que la taxa sobre medicaments sigui d'abast universal.

La taxa per pernoctació turística no s'aplicarà, almenys, fins a l'1 novembre de 2012, una vegada passada la temporada, segons s'ha acordat. La Generalitat ha donat garanties que el retard quedarà compensat, encara que no ha concretat com.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu de l'Executiu, Francesc Homs, ha recalcat que en qualsevol cas es va "a quadrar el pressupost" i que aquesta decisió no va a implicar en cap cas un increment del dèficit.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1