Dilluns, 13 de febrer de 2012 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern espanyol prepara acomiadaments a les empreses públiques

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Reforma Laboral facilita els ERO en el sector públic
El Govern espanyol prepara acomiadaments a les empreses públiques
13/02/2012 10:20
Ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, després del Consell de Ministres
CatalunyaPress.- La Ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, explicarà aquest dilluns als sindicats la Reforma Laboral que va entrar en vigor aquest diumenge i que permet la tramitació de Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) a les empreses públiques, a les quals el Govern pretén ficar les tisores per aprimar el dèficit de l'Estat.
El text de la nova Reforma Laboral deixa fora dels ERO als funcionaris, però introdueix un paràgraf en l'Estatut dels Treballadors en el qual matisa que les administracions públiques “que es financin majoritàriament amb ingressos obtinguts com a contrapartida d'operacions realitzades al mercat” si que podran presentar Expedients de Regulació d'Ocupació.

Des del PP nunc s'ha ocultat la seva intenció d'aprimar les administracions i les empreses de capital públic, previ pas en alguns casos de la privatització. Ja s'ha vist amb les televisions autonòmiques, que el Govern advoca per privatitzar. Ara, amb aquesta reforma, les Comunitats podrien realitzar una purga de treballadors abans de posar els canals en mans d'interessos empresarials.

El Ministeri d'Economia també pretén tancar un bon nombre d'aquestes empreses de capital públic. Prop de mig miler d'elles corren el risc de desaparèixer, encara que com en el cas dels acomiadaments, el Govern esperarà a l'abril per a això, per no posar en perill la seva victòria en les eleccions andaluses.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1