Dilluns, 13 de febrer de 2012 | 12:32
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La patronal defensa la reforma laboral

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Fernández assegura que guanyen tots
La patronal defensa la reforma laboral
13/02/2012 09:14
Arturo Fernández, vicepresident de la CEOE i president de CEIM
EP.- El vicepresident primer de la CEOE i president de la patronal madrilenya CEIM, Arturo Fernández, ha assegurat aquest dilluns que la reforma laboral aprovada pel Govern "no és un triomf de la CEOE", perquè amb ella, ha dit, "guanyen els treballadors i, per descomptat els empresaris, i també Espanya".
"És una reforma equilibrada, justa, que afavorirà no només als empresaris, sinó a tots els treballadors. Les reformes no es fan a mesura dels empresaris", ha emfatitzat. Les paraules d'aquest dirigent empresarial contrasten amb les dels sindicats, que han denunciat que la reforma laboral del Govern està feta "amb la ploma de la CEOE".

Fernández, en declaracions a RNE recollides per Europa Press, ha subratllat que la reforma laboral aprovada és "profunda, la més àmplia de la democràcia", i ha indicat que "el que és bo per a tots, és bo per als 5,3 milions d'aturats" amb els quals explica Espanya.

"Els empresaris començarem a contractar si les condicions de finançament s'engeguen, perquè la reforma dóna molta facilitat perquè la desocupació comenci a decréixer", ha destacat el dirigent empresarial.

La Reforma "definitiva"

Fernández, que ha afirmat que amb aquesta reforma Espanya es posa en línia amb els països més avançats del món, ha assegurat que l'empresari no té per què comportar-se de manera arbitrària en virtut de les facilitats que li dóna la reforma per organitzar el treball i acomiadar.

En aquest sentit, ha assenyalat que "de vegades és convenient" per a una empresa amb problemes congelar salaris o fins i tot baixar-los -iniciatives que permet la nova reforma si l'empresa presenta pèrdua d'ingressos o vendes durant sis mesos consecutius- per no haver d'acomiadar treballadors. "Anem a poder flexibilitzar plantilles i contractar i acomiadar amb més facilitat", ha reconegut.

No obstant això, Fernández ha precisat que el que volen els empresaris "és contractar, no acomiadar". "Hi ha moltes opcions perquè l'empresari s'animi a la contractació, abans hi havia massa rigidesa", ha ressaltat Fernández, que ha afegit que això beneficiarà molt als joves en atur, la contractació dels quals estarà bonificada.

El jove que sigui contractat sota la modalitat del nou contracte fix de suport als emprenedors tindrà un any per demostrar la seva vàlua. Si ho fa bé, ha explicat el dirigent empresarial, es podrà quedar en l'empresa amb un contracte indefinit de 33 dies per any treballat, amb un màxim de dos anys de salari.

Per a Fernández, després de les reformes "petitones" que s'han fet en el passat, aquesta és la reforma "definitiva". El vicepresident de la patronal espanyola ha dit no estar sorprès per això, perquè aquest Govern, ha argumentat, "ha agafat el toro per les banyes" per lluitar contra la crisi.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1