Dimarts, 14 de febrer de 2012 | 13:57
Vostè es troba a: Inici > Política >

Escàndol en l'ACM

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Josep Maria Matas (CiU) va facturar per a la seva empresa prop d'un milió d'euros
Escàndol en l'ACM
14/02/2012 10:11
Josep Maria Matas, coordinador general de la Diputació de Barcelona
El coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas, va facturar prop d'un milió d'euros a la seva empresa a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), mentre dirigia aquesta institució, per treballs dels proveïdors de l'ACM que cobrava com a propis.
El diari El País publica aquest dimarts una informació sobre els vincles entre l'activitat empresarial de Josep Maria Matas, actual coordinador general de la Diputació de Barcelona, i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), mentre exercia de secretari general d'aquesta institució, propera a CiU.

Matas va fundar en 2003 una empresa, Parés i Solé SL, que des de llavors ha acumulat un actiu proper al milió d'euros, aconseguits en la seva major part de contractes amb l'ACM, per la qual redactava resums de premsa, estudis de mercat o gestionava publicitat, entre altres activitats; una cosa sorprenent quan l'empresa no compta amb oficina ni treballadors contractats. L'estructura es compon d'un administrador únic i una seu social, que ha passat per diferents habitatges –entre ells el de Matas- i immobles des de la seva creació.

Segons El País, el funcionament de Parés i Solé SL consistia a facturar com a propis treballs dels proveïdors de l'ACM, pels quals passava factures per conceptes de difícil justificació.

Josep Maria Matas ha estat el secretari general de l'ACM entre 2005 i 2011, fins  que el seu  nomenament per al seu actual càrrec de confiança a la Diputació de Barcelona, pel qual ingressa 108.000 euros bruts a l'any, li va portar a deixar l'Associació, que estava presidida per Salvador Esteve, actual president de la Diputació de Barcelona.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1