Actualitzat el 11/02/2012 a les 00:02h

L'era de la indiscreció

Senyores i senyors, la roda de premsa ha mort. En la nova era de la comunicació pública, el que es porta són les indiscrecions a micròfon obert. Imprevistes, impensades, espontànies, pel que sembla. El govern espanyol del PP s’està especialitzant en aquesta manera de comunicar les pitjors notícies possibles. Primer va ser Rajoy qui van caçar els micròfons de Brussel·les mentre comentava entre col·legues que els seus plans d’austeritat li comportarien una vaga general. I poc després confessava a Artur Mas, també davant de l’inevitable micro indiscret, que estava ficat “en el lío” (ho escric en V.O. perquè trobo que l’expressió castellana es força il·lustrativa). El tercer capítol –l’últim a l’hora de tancar aquest article- és el del ministre De Guindos i la seva amenaça, en principi privada, d’una reforma laboral “extremadament agressiva”. Va ser probablement el millor titular de premsa sobre el decret llei aprovat ahir pel govern espanyol.

Aquestes indiscrecions sempre han semblat descuits dels polítics de torn. En algunes ocasions, a més, no deixaven gaire bé l’indiscret, com quan Aznar va dir allò del “coñazo que les he soltao”. Doncs ara hem de creure que és el mateix: que ni Rajoy ni De Guindos actuaven amb segones intencions quan descuidadament pintaven el panorama tràgic en què es troba l’economia espanyola. Hem de pensar que es creien parlant en la intimitat d’una reunió política a pocs metres d’una colla de micròfons d’última generació. 

El fet, sigui amb coneixement o no de causa, és que totes les filtracions de converses responen al mateix patró tremendista. Són comentaris que, un cop arriben al ciutadà, no poden fer més que espantar-lo. Frases que fan pensar: mare meva, pitjor no podem estar. I precisament, com que pitjor no podem estar, qualsevol matís que es faci a continuació en una compareixença més formal serà acceptat amb un cert alleujament com un mal menor del que podia haver estat. Si semblava que ens queia un meteorit d’una tona al damunt, perquè ho hem sentit “indiscretament” per veu del qui més hi entén, quan només ens aixafa un pedrot de 300 quilos ens considerem afortunats. No serà premeditat, però els hi va tan bé que tant li fa que ho sigui o no, el resultat és el mateix.

COMENTARIS

+2
-0
Classe periodistica a precari
postfederalista, 11/02/2012 a les 13:29
A mi em preocupa molt més el paper de la classe periodistica a les rodes de prensa on no s'hi poden fer preguntes. Per que no s'en van SISTEMATICAMENT?
+4
-3
Els pallassos de la tela a ND
Xandri, 11/02/2012 a les 08:15
Doncs tot plegat va força bé a un periodista que s'ha fet famós per posar al mateix nivell Franco que Lluís Llach i destruir el debat polític a un joc de superficials pallassades i gags de pati d'escola.

Polònia a l'atur!
+3
-0
la caguem
Anònim, 11/02/2012 a les 00:48
A primera vista, més ben dit, a primera oïda, fa gràcia sentir les nyafes dels polítics, quan la caguen,....i tant! que els hi va bé, s'apropen als humans i tot!
Però, tot i això, no deixa de què els veiem com uns GARRULOS, que és la imatge que donen.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Manel Lucas
Periodista i guionista. Va néixer a Barcelona l’any 1963. Llicenciat en Periodisme i Història. Ha estat molts anys dedicat a la informació política, i ara en fa uns quants que va començar a parodiar-la a programes com Minoria Absoluta o Polònia. Ha treballat a diferents mitjans de comunicació, i ha escrit llibres com “ERC: La llarga marxa” o “Sóc perico, i què!”. 


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: