Dimecres, 15 de febrer de 2012 | 14:18
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP repta el Govern a reconèixer-lo com a soci

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Mes es limita a enaltir la seva responsabilitat
El PP repta el Govern a reconèixer-lo com a soci
15/02/2012 12:14
9Alicia Sánchez Camacho parla amb Artur Mes en el Parlament
EuropaPress.- La presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, ha reptat al de la Generalitat, Artur Mas, a reconèixer-los com a socis després de l'acord sobre els Pressuposats de 2012, però ell s'ha limitat a elogiar la seva responsabilitat.
A la sessió de control d'aquest dimecres al ple del Parlament, en què s'han d'aprovar els comptes, Mas ha admès que quan van negociar els pressupostos de l'any passat van apuntar la possibilitat de fer un esquema pressupostari amb vista al 2012 en pro de l'estabilitat de les finances públiques catalanes.

"Reconeix així que hi havia un acord per al 2011 i per a aquest any", li ha dit Camacho, qui s'ha jactat de l'acord dels populars amb la federació i defensa que va més enllà d'un compromís pressupostari.

Segons la líder del PP català, el pacte subscrit amb CiU evidencia que han escollit "soci" per emprendre les lleis més importants de Catalunya, com són els pressupostos.

"I no és un altre que el PP. Això molesta a una banda de la bancada que és el passat del país, i aquest costat és el futur de Catalunya", ha exposat referint-se al seu grup parlamentari, el que ha provocat la indignació dels diputats del PSC, ERC i ICV-EUiA.

Camacho ha aprofitat així per presumir de la "responsabilitat i lleialtat" que han tingut en la conjuntura actual en el marc de la negociació pressupostària, i la pressió que han exercit per modificar taxes com la turística, després que Mas sostingués que ell va prendre la decisió de rebaixar el seu impacte en un 90%.

Tot i això, la líder del PP català ha reivindicat que van aconseguir que es posposés la seva aplicació a partir del novembre, per la qual cosa li ha remarcat que van forçar un "acord" en aquesta i altres qüestions.

De tota la intervenció de Camacho, Mas s'ha limitat a elogiar i admetre la "responsabilitat" de la qual presumeix el PP, i ha emmarcat la resta en el joc polític de tots els partits.

"Les formacions que en moments greus de la societat estan disposades a actuar de manera responsable, més enllà de la nota de color, són les que poden tenir un grau de comprensió més per part de la ciutadania, tot i que el que facin no agradi", ha assegurat.

Rèplica al PSC

El president de la Generalitat ha llançat així un missatge al PSC, després que el líder parlamentari socialista, Joaquim Nadal, l'hagi acusat de tenir un pacte estable de legislatura amb el PP amb caràcter general.

"Confon els seus desitjos amb una altra cosa. Ja li agradaria que fos així. El que hi ha són pactes per als pressupostos del 2011 i el 2012, li agradi més o menys", li ha replicat Mas a Nadal.

El dirigent socialista també ha acusat Mas d'emparar-se en la fermesa al capdavant del Govern per amagar la seva "insensibilitat social", al que el president de la Generalitat ha emplaçat els socialistes a canviar de discurs per avançar i aparcar la idea que l'aliat natural de CiU és el PP.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, qui ha recomanat al PSC una "brúixola" perquè el veu desorientat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1