Dimecres, 15 de febrer de 2012 | 14:28
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Montes Neiro surt de la presó després de 36 anys

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Era el pres comú més antic d'Espanya
Montes Neiro surt de la presó després de 36 anys
15/02/2012 13:36
Miguel Montes Neiro
EuropaPress.- Miguel Montes Neiro ha sortit aquest dimecres del Centre Penitenciari d'Albolote (Granada), abandonant així la seva condició de pres comú més antic d'Espanya després de 36 anys, entre una gran expectació mediàtica i amb la presència del seu advocat i de tots els seus germans i les seves filles, a més d'altres familiars i amics, que l'han acollit entre aplaudiments.
Més de mig centenar de periodistes de diferents mitjans nacionals, regionals i locals portaven des de primera hora d'aquest dimarts esperant la sortida del ja exreclús, a qui l'Audiència de Màlaga li va confirmar aquest dilluns l'abonament de 124 dies de presó preventiva que, segons entén el tribunal, li havien de ser computats.

Abans de la seva sortida, la família ha dit als periodistes que el primer que Montes Neiro vol fer ja en llibertat és "caminar" amb les seves filles, a les quals ha conegut pràcticament tota la seva vida a la presó, i per a l'esmorzar, ja han previst acudir tots al costat de l'asador Juan Milena, en Alhendín. La seva germana, Encarnación, ha assenyalat que el cas del seu germà ha evidenciat "molta injustícia" i ha advertit que després de la seva sortida "hi haurà coses molt serioses de les quals parlar".

Montes Neiro, que ara té 61 anys, té un ampli historial delictiu que comença en 1976, any en el qual va ser condemnat per un delicte de deserció militar, per negar-se a fer el servei militar llavors obligatori.

Ha comès delictes relacionats amb les drogues, violació de domicili, robatoris, falsificació de document públic, o trencament de condemna i ha protagonitzat fins a vuit intents de fugida, l'últim en 2009, aprofitant un permís extraordinari que se li va concedir per la mort de la seva mare, i només ha gaudit d'un període de llibertat condicional entre 1994 i 1996.

Mai ha estat condemnat per delictes de sang, però ha enllaçat diferents penes en haver delinquit durant les seves fugides -que van arribar fins als 1.604 dies- o els seus permisos, en províncies com les de Còrdova, on va atracar una joieria, a Màlaga, on va retenir a un pare i la seva filla fent-se passar per una policia per desvalisar la seva caixa forta, o a Granada, on va robar i va amenaçar al costat d'altres còmplices a una parella i va assaltar un habitatge portant un arma simulada fent-se passar de nou per un agent.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1