Dijous, 16 de febrer de 2012 | 13:36
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Abismes

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
David Abelló
Abismes
David Abelló
12/02/2012 23:14
En tota vida, com en tota carretera, hi ha estones de grans rectes, carrils amples i ponts que salven les dificultats que es van succeint. Circular-hi és fàcil, no cal gaire destresa, i amb una lleu pressió sobre l’accelerador es pot mantenir una bona velocitat de creuer.

Per arribar a destinació però, no n’hi ha prou amb el tram planer. Els llocs bonics, les Ítaques particulars, els paratges somiats requereixen un trajecte més selecte, més matisat i sobretot més profund. Cal, tard o d’hora, deixar la còmoda ruta i una vegada havent pagat el peatge de la fàcil autopista, cal prendre un altre camí molt diferent. Res és perenne, i tard o d’hora, l’home sent la necessitat de canviar. L’autopista val per una estona però tothom, absolutament tothom, acaba escollint una sortida o altra, sigui la primera o la darrera i ens enfrontem a la necessitat d’agafar la ruta entre els penya-segats. Una vegada ho hem decidit, la marxa enrere és impossible.

A partir d’aquí, la destresa i la voluntat de cadascú mana sobre la resta. El camí pot fer pujada o baixada, ser més o menys tortuós, però el broc gros s’acaba i les baranes a banda i banda escassegen: l’abisme es fa present i la seva presència hipoteca. El conductors doncs, circulem amb la por de caure. Vet aquí la nostra gran enemiga... La ment es transforma i les nostres idees comencen a prendre un tint dramàtic. Ja no es gaudeix del camí i les mirades només es dirigeixen vers aquest abisme que sempre hem tingut present però que durant molt de temps hem mirat d’esquivar-lo amb totes les forces.

En el fons però, se sap que l’abisme és un miratge, i que només la por és el que ens pot fer caure. El desnivell existeix, i no s’ha de negar, però si el camí es té clar, tot és possible i els sentiments negatius acaben esvaint-se. Llavors, en aquest punt d’equilibri vital, és quan es comença a gaudir del trajecte, la felicitat aflora i l’emoció ens encén. El conductor, malgrat l’abisme, acaba apassionant-se a cada revolt.
david abelló
14/02/2012
Animaria a aquesta persona, que per la foto sembla molt jove, que no abandoni mai el "vici" d 'escriure. Aquest concretamnet es d'aquells escrits que expresen alló que molts pensem però que no sabem transmetre. Endavant david !
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1