ACN | Actualitzat el 15/02/2012 a les 08:54h

València tindrà la flama de la llengua sempre encesa

A la Societat Coral el Micalet

El president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardiñas, al costat de l'urna amb la flama de la llengua catalana, que custodia la seu de l'entitat des d'aquest dimarts. Foto: ACN.

La flama de la llengua catalana ja disposa de seu permanent a València. La Societat Coral el Micalet la custodia des d'aquest dimarts, amb motiu del 80è. aniversari de les Normes de Castelló (1932), que segellaven el reconeixement al País Valencià d'una normativa unificada per a la llengua al conjunt dels Països Catalans. El president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardiñas, remarca la importància d'esdevenir seu per a la flama, tot indicant que València "ha de mantenir la flama, i si no és fa de manera oficial, ho farà la societat civil". Pardiñas afegeix que la idea és "visibilitzar de manera permanent els símbols que ens intenten amagar" i recordar "el que hem de fer si ens volem mantenir com a poble".

"Que tot el que entre se li recorde, encara que siga amb una flameta i uns versos d'Estellés, Enric Valor i Joan Fuster, el que som i el que hem de fer per mantindre'ns com a poble". Així és com resumeix el president de la societat el que representa el manteniment de la llàntia amb la flama de la llengua catalana.

Pardiñas explica que El Micalet va tenir la idea d'acollir la flama amb la idea de "visibilitzar de manera permanent els símbols que ens estan intentant amagar". El president de l'entitat ha al·ludit en aquest sentit a la unitat de la llengua catalana, "tot i que la ciència està de part nostra i la unitat de la llengua no la qüestiona cap filòleg que vullga conservar el prestigi", ha dit.

En relació amb la importància que la flama estigui permanentment a València, Pardiñas ha dit que "el Cap i Casal hauria de mantindre la flama com a capital del País Valencià que és. Si l'oficialitat no la manté, la mantindrà la societat civil, eixa és la idea".

També recorda que la institució "fa molts anys que treballa per la llengua i pels nostres drets nacionals" i que aquest acte s'emmarca en un període d'obertura de l'entitat "cap a la societat valenciana i tot el país."

Arribada de la flama

La flama va arribar ahir dimarts al Centre Excursionista de València (CEV) on, després dels parlaments, es va celebrar la conferència "L'excursionisme davant el país: la cultura i el paisatge", a càrrec del delegat de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) a Castelló, Vicent Pitarch.

Posteriorment, la flama va ser traslladada pels carrers de la ciutat fins a la seu de la Societat Coral el Micalet, acompanyada de les Colles de Dolçainers i Tabaleters del Micalet i d'Estrella Roja de Benimaclet. Flanquejant la Flama, van anar-hi representants dels Miquelets del Regne de València.

COMENTARIS

+1
-6
Cojonudo !!!
Anònim, 15/02/2012 a les 19:10
Y además, de una utilidad extraordinaria.
+2
-3
cansat
Anònim, 15/02/2012 a les 19:07
una folklorada per demostrar que la llengua està morta. Quan fa uns anys vaig veure que a Euskadi feien una "korrika" per la llengua, era el senyal que el basc ja pertanyia a les llengues mortes. Ara fins i tot a Catalunya fan "correllengua" provincianitzant la llengua i fent-la minoritària enlloc de considerar-la normal...
+10
-1
El Micalet
Joana, 15/02/2012 a les 14:15
A tot el País Valencià hi han encara, i cap colp agafen més força, molts focus catalanistes. Som molts més dels que "ells" diuen i voldrien. Per això, ens han tret TV3, perquè cada dia tenia més i més audiència en detriment de Canal 9.
+2
-13
Fuera invasores catalanes de Valencia
valenciano, 15/02/2012 a les 13:32
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+2
-4
Ario, lo que se dice ario...pufffff
Anònim, 15/02/2012 a les 13:03
+3
-3
Simulador Polític
xavir, 15/02/2012 a les 11:05
Contra espanya, canya! ajudeu-nos a borrar del mapa l'estat!

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat
Vés a: Furvus 2008: bellesa feréstega

Furvus 2008: bellesa feréstega

Vinyes Domènech és un dels cellers que mes han contribuït en l'èxit de prestigi i vendes dels últims anys dels vins de la DO Montsant



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: